ЛЮДИ СХАМЕНІТЬСЯ

На днях публікував відео, як чорношкірий співак емігрувавши в Україну розмовляв українською мовою. Я свідомо не висуваю категоричних претензій російськомовним зі сходу, хоча не зовсім згоден з ними про «мне так удобнее в биту». Кожен прийде до цього сам у відповідний час. Терпіння, час і обставини змінюють свідомість.

Але друзі, коли людина родилась на Гуцульщині, коли ходила в мою рідну школу де в мої шкільні роки не викладали російську. Космач в народі називають столицею бандерівщини, а молоді люди підписують фотографії російською. Мені недавно писала одна з учителів, котра навчала мене в школі. Писала, що позорю село. То нехай буде так. Слава від емоцій шукаю. Бо коли бачу своїх односельців, тих, які ходили зі мною в школу, як вони пишуть російською. Ви гадаєте так модно? Ні, навіть не модно, коли ви ділитесь картинками з цитатами Ніцше, Дойла чи Далай Лами. То дебільно. По причині того, що ці автори ніколи не знали Російської. Погоджуюсь є гарні мотиваційні тексти. Та хіба трудно перекласти їх на українську і розповсюджувати своєю рідною мовою.
Ви вважаєте модне те, що робить вас ще тупішими.

Люди схаменіться! Доки Ви будете знецінювати свою мову русизмом. До тих пір сюди приходитимуть вороги, для того «#чтоб_защитить_русскоязичноє_населениє». Агов, Вам мало кровопролиття? Ви звинувачуєте президента у війні, а самі піддуваєте вогонь війни. Бо власне війну почали такі безхребетні, подібні до цієї особини з #Гуцульщини. З мого рідного Космача. Мені трудно підібрати слова.

Зрозумійте, я не пишу про конкретну людину. Я спостерігаю вже подібне давно. Звучить як тенденція. Але така гірка правда. Мені соромно за своїх людей, за котрих у мене найбільше серце болить. Бо вони шукають ворогів у сусіда, а самі ворогують з найріднішим. Сором. Стид. Ганьба. #Космач, який у світі славиться писанкарством, різблярством, а люди пишуть російською, аби «повимахуватись», «попонтуватися» але це і так не назвеш. Та разом з тим, добре українську в школі не навчили. Зверніть увагу на текст цієї дівчини в коментарях. Наприклад: «Чія» і таких прикладів у інших людей маса.

От у мене питання в тому числі до вчителів. Чого Ви вчите тих дітей у школі? Скажете не винуваті — не заставиш? А чого переводите їх у вищі класи? Лишайте в одному класі доти, поки не навчиться, хоча б рідної мови!

Звертаю увагу, багато україномовних відомих публічних людей, пишуть російською. Але ми живемо в умовах конфлікту, інформаційного протистояння в тому числі. Тому ми доносимо інформацію інколи в такий спосіб. Але коли таке робить пересічний українець, гуцул — це гидко.

Коли я в лютому був на Луганщині в АТО, зустрічався з дітками, хто незнає там російськомовний регіон. Але дітки у початкових класах розмовляють українською. Тому, що вони не хочуть війни. А Вам мало війни? Ви гадаєте, якщо у Вас мирне небо, то можна понтуватися завченими якимись трьома словами блекотання російською? У той час, як не можете скласти речення своєю рідною. Ви невігласи. І мені стидно, що я живу у одній країні з такими люмпенами. Сядьте на потяг, поїдьте на Схід, гляньте розбомблені домівки. Підіть в лікарню, гляньте на діток з відірваними кінцівками. Може хоч щось поміняється. Бо такі як Ви, приведете у мій рідний край ворога, який зробить те, що зробив на Донбасі та в Криму «защищая русскоязичноє населениє».

© «Схаменіться люде — бо лихо вам буде»!

А тепер можете кидати в мене каміннями і казати, що позорю рідний край. Та більших позорників як ви самі, годі віднайти.
Я наведу сотні таких прикладів русизму, якщо потрібно. Відтепер ще більше приділю уваги, не полінуюся листати стрічки ваші новин. Хто пересічний попадатиметься з блекотанням російською, буду показувати їх, як самих тупих чмошників. А то навчилися писати й звинувачувати у всьому владу. Та такі як Ви, є найбільшими ворогами України, бо влада хоча б демонструє повагу до рідної мови. А ви гнилі, як ззовні так і всередині. Чмошники.

17.04.2018
#журналіст_Роман_Реведжук

5ad6891445f40.jpg