Пам'ятаєте минулого року я публікував історію побиття лікаря, Наталія Проценко котра виграла суд у колишнього шефа Юрія Лимаря (керівник КНП КДЦ Деснянського району) після якого її побили. Вона впізнала людей, але правоохоронні органи так і не проявили активної діяльності. Працювали в пасивному режимі. Пізніше побили ще одного лікаря Юрія Лиску, котрий також почав вигравати суди у керівництва КНП КДЦ Деснянського району.

Я тоді звернувся до народних депутатів, написав декілька запитів і враховуючи нереформовану судову систему діло зі скрипом але просувалося. Пізніше долучилися журналісти Громадського та інших ЗМІ. І ось сьогодні ця ситуація отримала новий напрямок. Лимар вбив лікарню до ручки, у КНП КДЦ забрали ліцензію. Він поставив під загрозу всіх жителів Деснянського району. Адже мало того, що тисячі квадратних метрів незадекларованих приміщень працюють по схемі і приносять мільйони схемщикам оминаючи бюджет. На сьогодні КНП КДЦ в Деснянському районі продовжує працювати без ліцензії. Які фахівці там надають послуги? Під яку загрозу поставлені пацієнти всього району — можу тільки здогадуватись. Адже в разі недайбог якогось нещасного випадку, кінці будуть у воді. А саме найпатовіше в цій ситуації, ймовірність того, що Лимаря відмаже хороший адвокат. А відповідальність понесуть його «праві» і «ліві» руки, такі як на цьому відео Вавриковичі і інші.

І на завершення, нажаль в МОЗі і по сьогодні ще залишились люди, котрі покривають таких схемщиків. Бо як мені стало відомо, на комісії, котра розглядала питання по ліцензії КНП КДЦ, представниці МОЗу відверто займали позицію в підтримку Лимаря. Ця ситуація є не просто якоюсь корупційною схемою. Вона є сьогодні викликом перед медичною реформою із серії: «бути чи не бути». Реагувати треба негайно.
Бо зараз ці люди намагаються вийти з ситуації, роблячи із себе жертву. Ні не так. Їх покровителі, викручуються, як чорти перед ладаном, аби лиш зберегти мільйонні схеми в медицині. І їм начхати на людей. Тому МОЗ на сьогодні взяла правильний курс, і зараз залишається добавити більше дій, щоб поставити край цьому свавіллю.

Дивіться відео, з коментарями вищого медичного керівництва, поширюйте. Хочу щоб його побачило також керівництво МОЗу, для оперативнішої реакції.