Маю хвилинку, вирішив познайомити Вас з своїм земляком — Юрій Дерев'янко. Він народний депутат України і один з лідерів руху Mikheil Saakashvili іншими словами я їх називаю імпічментери. Отже хто такий нардеп Дерев'янко? Мажоритарник, обирався по окрузі №87 з центром у Надвірні — Прикарпаття. Виграв вибори з високими райтингами 69,7% від партії ВОЛЯ, яку сам і створив. На окрузі виборці про нього говорять тільки хороше, адже він закриває багато фінансових питань через свій благодійний фонд. Він один із засновників громадської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ». В цілому можна сказати гуцульчським формулюванням «файний такий чоловік». Але ж виникає запитання, звідки гроші на всі такі цяцьки для виборців і власне себе не обділив. Дерев'янко вказав у декларації, що у власності його сім'ї 5 земельних ділянок загальною площею майже 140 тисяч метрів квадратних, 2 будинки, 5 квартир, 2 дачі (кожна площею понад 200 квадратних метрів), 2 гаражі та 10 офісів. Автомобілі: 1. Land Rover Range Rover 2010 року випуску, 2. Toyota Land Cruiser 200 2011 року випуску, 3. Mercedes S 500 4matic 2007 року випуску, 4. Land Rover Range Rover 4.2 2009 року випуску, 5. Toyota RAV4 2006 року випуску та 6. Lexus RX 450h 2009 року випуску. І на десерт нардеп є власником картин та колекції швейцарських годинників, а також має ще 150 мільйонів гривень.

5abbfdd5e5d0c.jpg

Ахнули. Але інші скажуть у порівнянні з регіоналами він не такий уже й багатий. Допомагає виборцям, напевно того так багато автівок, щоб підвозити стареньких з базару чи церкви. Але ж запаси мають властивість закінчуватися, тому треба якимось чином заробляти. Отще, з чого все почалось. і звідки взявся Дерев'янко. Аже про його життя доволі мало інформації. Відомо лише що, київська міліція двічі заводила на нього адміністративні справи за бродяжництво – Юрій Богданович без даху над головою довго жив на вокзалі і поневірявся. Та в один прекрасний день сонце засвітило на його поле. Прямо з КПЗ Юрія Богдановича доставили у один кабінет, господарем якого був на той час народний депутат Партії Регіонів Василь Гуреєв. Гуреєв завжди був «крутим» хлопцем. Спортсмен, комсомолець, відмінник – професійний номенклатурний працівник завжди знав, як себе подати і чим похвалитися. Ідея з реєстрами йому прийшла ще в кінці 90-х, але ось тільки сам бруднитися в нечисту схему він не хотів. Це мала бути людина котрої не шкода, якщо діло не вигорить, то його і посадять. Свої люди в МВС знайшли йому для цих цілей ідеального кандидата – Юрія Дерев'янка. Молодий, без кримінального минулого і, якщо йому не допомогти, а може й вигорить, то най собі буде в хлопця майбутнє. Прямо як у казці про Попелюшку, ось тільки в ролі прекрасної феї виступив депутат Гуреєв. І понеслося.

5abbfdf27d19f.jpg

На Дерев'янко зареєстрували фірму для відмивання грошей «Енергокомплект», яка довгий час освоювала гроші Партії промисловців і підприємців. Одночасно екс-бомжа зробили главою компанії «Арт-мастер», яка, власне, теж нічим не займалася. Справа в тому, що нібито створені «Арт-майстром» реєстри, до моменту появи на ринку компанії «Арт-мастер» вже існували – їх розробили співробітники ДП «Інформаційний центр». На компанію «Арт-мастер» лише зареєстрували авторські права на ці самі реєстри, що дозволило «Інформаційному центру» перераховувати гроші на рахунки цієї самої компанії «Арт-Майстер». За аналогічною схемою створили і компанію «Фірма» 3-Т «, на яку також записали частину реєстрів, щоб не світити занадто величезні гроші. А так – начебто все чисто. Таким чином, Дерев'янко є не тільки учасником корупційної схеми, а й людиною, що вкрав авторські права у справжніх розробників. А компанії „Арт-мастер“ і „Фірма“ 3-Т „- не компанії-виробники ПЗ, а звичайні злодії, які привласнили чужу власність. Цікаво, що коли Юрій Дерев'янко був депутатом, він весь час хотів стати заступником глави комітету з боротьби з корупцією і організованою злочинністю. Проти самого себе боротися? На щастя для країни, він не знайшов підтримки. Навіть його покровитель Гуреєв сказав, що зайвий раз світитися не варто. До того ж Дерев'янко і так розбагатів на вищезгаданій схемі з реєстрами.

У кишенях Дерев'янка лежать гроші українців, які платили нотаріусам під час оформлення довіреностей, заповітів, виписок і т.д.. Коли після перевиборів 2007 депутати сформували коаліцію, була надія на те, що зі зміною тодішнього міністра на Оніщука, схема зникне. На жаль, міністри приходять і йдуть, а корупційні схеми живуть і живуть. Нового міністра задобрили – державне підприємство «Інформаційний центр» почало оплачувати міністерству юстиції відрядження за кордон, автомобілі і паливо, а самому міністру Оніщуку запропонували відсоток від схеми. Коли про схему взнала тодішній прем'єр Юлія Тимошенко — ВОНА порадившись з Оніщуком, увійшла в партнерські стосунки по схемі. В знак угоди їм подарували фабрику державної документації «Зоря». Всього за роки існування цієї схеми з наших кишень вийняли понад 5 мільярдів гривень, і всі вони пішли в кишені чотирьом людям: колишньому бомжу Юрію Дерев'янко, його покровителю Василю Гурєєву, Миколі Оніщуку і його спільнику Віталію Добжанському. Схема могла би працювати й по сьогодні. Та нові закони про нотаріат, які ініціювала команда Президента Петро Порошенко вступили в дію і не дають можливостей доїти українців. Тому негайно потрібно було ІМПІЧМЕНТ. От така ху#ня малята. Правда цікаво. А пригадуєте, як Саакашвілі кричав про бариг при владі. Отож бо й воно. Тепер зрозуміло хто й для чого хороводить. Потрібно пам'ятати про таких людей, бо їх ігри ще дадуть про себе знати і не раз, допоки їх не посадять. Доречі було б добре, якби наступним етапом після Надьки, генпрокурор Юрій Луценко поставив край цій так і недорозслідуваній афері.

5abbfe0e6308b.jpg