ВМИРАЮ ВІД МАЙДАНУ

Результатом участі в подіях на Революції гідності", сьогодні стають загадкові смерті учасників тих подій. Всі ми пам'ятаємо, що на допомогу тодішній владі від сусідньої Росії. Адже за проханням Януковича, в Україну прибув літак з спецзасобами для силовиків, щоб подавити протести. Люди отримували отруєння газами, контузії від світлошумових вибухів. Зовсім здорові люди, котрі брали участь в протистаяннях, після закінчення революційних подій у Києві, за короткий період втрачали здоров'я. Кінцевою точкою, стають фатальні наслідки. Люди можуть помирати, як миттєво, так у довгих муках. Ряд учасників здають аналізи, по результату, у них виявляють зашкалюючу кількість важких металів в організмі. Ця історія подібна на містику. Та разом з тим, беру на себе відповідальність сказати власну думку з цього приводу.

Хтось говорить, що на Майдані проводились експерменти з застосуванням забороненої хімічної зброї. Є багато людей, котрі приходили на революції з ідейних побуджень. Не були в жодних сотнях чи партіях. Це були, як приїжджі так і звичайні небайдужі жителі столиці, кияни. Вони отримавши опіки, контузії, нікуди не зверталися. Або їхали додому, зверталися по місцю проживання в медзаклади і лікувалися. Не говорячи нікому, що то результат участі в протистояннях. За минулий рік я особисто спостерігав, як почастішали випадки онкологічних захворювань. Як люди зовсім здорові, за короткий період були знищені хворобою і помирали. Врятовані з них медициною одиниці. Це можна назвати нісенітницею. Але поспілкувавшись з ще живими людьми тих подій, котрі отримали ураження, вони говорять речі, котрі мене не залишають байдужим. ГПУ по сьогодні не створила комісії по розслідуванню. МОЗ також не дає відповіді цим людям, адже медики розводять руками, не знаючи в чому справа, та як лікувати цих людей. Ще більше цікаво те, що про речі з застосуванням хімічної зброї, посадовці воліють мовчати. От що я думаю. Росія могла тоді прислати хімічну зброю для того, щоб постепенно зменшувати демографічну цифру населення України. Порівнюю з тою ж Росією. За час правління Путіна смертність в Росії стрімко зростає. Особливо помирають ті, хто якимось чином брав участь в масових антипутінських заходах, або проживав на тій території. Ви гадаєте спецслужби Росії не передбачали, що рано чи пізно Україна вибере демократичний напрямок? Звичайно, що передбачали! Тому вони розуміли, якщо не вдасться котролювати людей, цілком реально, що розроблена була спецоперація, котра дозволить контролювати опустівшу територію. Можу написати більше, є про що, але наразі співставляю події у яких і сам був учасником.

5a7b523226249.jpg

Поки пропоную почитати вирізки розмов з учасниками тих подій серед котрих були як висококваліфіковані медики, вчителі, науковці так і звичайний сантехнік.

ЦЕ ІСТОРІЇ РЕАЛЬНИХ ЖИВИХ ЛЮДЕЙ:

1. "...В учасників на Грушевського виявлено особливий вплив з індивідуальними особливостями онко та враження легенів. Люди зелений кисіль відригували, комусь гомеопатія стала спасінням від проявів. Хоч врівноважили баланс елементів збитих невідомим ксенобіотиком..."

5a7b4158810b0.jpg

2. "...При штурмі Стели 19.02 використані гранати з концентратом фармальдегіду. Можна було зразу побачити. Наприклад, хто випив "сто грамів" по померанчевому язику який від алкоголю змінював колір. Потім виявилося акоголь тільки посилював дію психічних ядів. Хто після подій почав пити, кілька відомих мені також померли. Дихання фармальдегіду теж з часом викликає онко захворювання, які добре вписуються в стан екології країни й не викличуть занепокоєння. До того ж про отримане на Майдані ніхто й слухати не стане й не довести й хіба іпохондричний синдром встановлять. Люди згадували, що у вентиляції КМДА знаходили розбиті ампули. А де хто й досі в Український Дім зайти не може за психічної задухи. У декого лімфовузи спухали, як гриби, ліпоми, жировики, атероми, папіломи..."

3. "...окрім бінарної дії на протестувальників використане розпилення в різних місцях запобігаючи раптових летальних наслідків й хто завгодно міг вдихнути різні компоненти того й мати пробеми згодом не зрозумілі лікарям. Війни ж не було, констатують на СМЕ і наука під плінтусом. До того ж токсикологи скаржаться, що їх матеріальну й наукову базу руйнували цілеспрямовано з часів Януковича й обмежили бюджет критично. Тому враженим людям на Майдані невідомими газами, які зараз живі, маючи засмічення організму йонами токсичних важких металів звертатися немає куди. Деякі медики безнадійно пробують лікувати наслідки та записують діагнози, які не спроможні прибрати медики по районах та областях країни..."

4. "... я й не міг припустити, що це все від газів... Увесь діагноз в купі! Денол ковтаю, а шлунок болить, сон уривками, запаморочення інколи не на жарт. Тоді 18-го під Стелою навіть хтось распіратори видавав, а при пострілах лягали на землю, газ давив до сліз..."

5. "... на Майдані з 2 листопада 2013року. Я парамедик. 20.21.22 січня на "Груші"(авт.: вул. Грушевького), отримала газове отруення сльозоточивим газом і отими страшними газами, що кидав Беркут. Ми допомагали хлопцям — промивали очі молоком, витягували покалічених в профспілки. Газ виїдав очі, але ми стійко трималися і допомагали. Потім почалась у мене температура, зсередини газ почав їсти. Постійний кашель, бронхіт, запалення легень, втома, нерви, безсоння, стискає серце, дуже хватають судорги рук, ніг — а тепер всього тіла..."

6. "...на "Груше"(авт.: вул. Грушевського), как минимум один раз, в день смерти Локи(Жизневского) кидали очень странные гранаты газовые. Газ по действию очень напоминает то что тут описывается. Его применили пид...и с желтыми повязками на руках в форме "беркута", позже выяснилось, что это был спецназ Пскова и Пензы. Я лично трупом неделю лежал, с температурой 35 и рвотой, киевские врачи разводили руками, спасла бабка Ведунья с под Умани, отваром крапивы и семян подорожника..."

7. "...Аліна Прилуки 24 роки. Ну я худаю і не поправляюсь хоча достатьно їм куча болячок, врачі не знають чого. Я себе постіно відчуваю погано... ми з Маріною лізли через беркутовців і щось таке вдихнули, ледве відійшли....я після майдана від лікарів не вилажу((як тільки щось одне полікувала відразу вилазить щось інше...жесть.....у мене задишка жахлива, хоча кардіограма в нормі. Нирки уже там камні різко десь взялись, робили два рази дроблення. Зараз підшлункова і ноги там болять що ходити інколи тяжко. Я ще дітей хоча б хотіла народити здорових..."

5a7b52581a1a7.jpg

8. "...після цього більше місяця пропав голос. Думала, що не буду зовсім розмовляти. 18 була на Інститутській. Поїла хлопців чаєм, молоком, промивала очі від газу, роздавала противогази, маски. Чудом врятувалися. Десь у березні так захворіла. Гній не йшов може тільки вухами. Приписала собі знову п'ятиденний курс антибіотиків. Довго ще кашляла, був сильний бронхіт. Після цього на грудях вискочив гнійний чиряк. Думала, що наскрізь прогниє і буде дірка. Але ще більше почали хворіти хлопці з моєї палатки-кухні, яка стояла в самому центрі Майдану і єдина після 19-20 лютого вистояла. Почався дуже сильний кашель, піднімалася температура. Найсумніше закінчилося з Владом Єфремовим з міста Стаханова Луганської обл. Моя сім'я лікувала його майже півроку. Почався цироз печінки, підозра на туберкульоз. У листопаді буде два роки, як ми поховали Влада на кладовищі м. Березань, поставили мармуровий хрест з написом "Герою небесної сотні". Він зміг вижити в самому пеклі, але нажаль, все ядовите, що довелось вдихнути хлопцям, дало такі наслідки..."

5a7b417d900c3.jpg

9. "...Во время революции достоинства и чести принимал активное участие (награжден боевым крестом революции достоинства и чести 2013-2014 гг). 1 декабря 2013 года во время штурма АП на Банковой получил тяжелые ранения от Беркута. Состояние здоровья ухудшалось постепенно, сейчас практически не могу даже ходить, падаю, теряю сознание все время. Мы одни, я и моя мама пенсионер 68 лет, у нее пенсия и у меня, на еду еле хватает, а еще надо на лекарства много и на жилье. Минимум выходит 10000 грн в месяц. У нас никого нет, я на инвалидной коляске инвалид 1й гр. — иногда меня мама на улицу вывозит, а так все время дома сижу! Очень хотелось бы себе красивую, заботливую жену..."

10. "...Везут домой после 5 дней загробного мира, после 5 капельниц Гиганских доз солумедрола 1000 мг, умертвляет 30% организма, такое чувство, что был в гробу 5 дней и вернулся с того света. Как на языке, 30% всей плоти отмирает и отторгается... И опять скорая и опять больница! Как мне эта жизнь уже надоела, но жить придеться. (авт: Олексій 1984 року народження.З 8 серпня 2016 року перша група Б інвалідності безстрокова)..."

11. "...Висвітлення цієї проблеми замовчується й телеканали зразу припиняють спілкування. Газета "Галицький кореспондент" осмілились випустити дві статі про газову пастку на Майдані. Теоретики, біохіміки радять бігти куди завгодно з країни в пошуках допомоги, за неможливості отримати порозуміння на батьківщині та вважаю з такою хронікою ніде не допоможуть. Східна медицина спроможна допомагати. Проблема в малих пенсіях, ветеранам та відсутності коштів, а допомога держави постраждалим хто пройшов жорнова слідства та допитів, рахується не працюючим, а розтягнута кабміном допомога "ривками" на кілька років без індексації й виколючно за зрозуміле всім поранення, чи побиття й безкоштовний по статусу сир у мишоловці МОЗ. Але й вони постаралися залікувати до смерті не одного майданівця. Це тільки короткий вступ до складної теми. Герої вмирають..."

Небесні тисячі поповнюються. Важко читати таке. Погоджуюсь. Тут лише уривки з 11 історій живих людей. Якщо зібрати всі історії, то вистачить на книгу з багатьма томами. А скільки історій ми не знаємо і можливо ніколи не дізнаємось. Я прошу не замовчувати про це. Звертаюся до всіх, якщо більшість ЗМІ ігнорують, то давайте разом прорвемо інформаційну блокаду. Поширюйте серед друзів, в групах, у нас також є ресурс в руках. Розумію, що це непопуляна тема, але поділіться, нехай більше взнає про це. Це наша історія сучасності. Цифрую її, щоб можна було знайти і навіть ті хто проігнорує зараз, потім усвідомили і змінили свою думку. Закликаю всіх до єдності та солідарності, як тоді в 2013-му.

Далі буде...


5a7b41e13f580.jpg


07.02.2018року.
журналіст майданівець
Роман РЕВЕДЖУК