На одному з кладовищ Києва з могил вилізли зомбі і почали нападати на людей. Розгублена поліція не знала що робити і тоді ініціативні громадяни організували загони самооборони. Але вони натрапили на несподіваний опір...

Ліберальні політики, правозахисники та ЛГБТ-активісти почали кампанію на захист зомбі «Нежить має право на життя!». Представник ЄС в Україні з трибуни Верховної ради заявив: «Порушення прав зомбі є абсолютно неприпустимим в сучасному європейському просторі. Брюссель зробить усе можливе, щоб зомбі в Україні отримали рівні громадянські права з живими». Йому стоячи аплодувала половина Верховної ради, поки нацгвардійці намагалися стримати натовп зомбі в Маріїнському парку. Критичні голоси кількох нардепів почуті не були, а в своїх коментарях про події журналісти викрили всю ворожу сутність депутатів, що критикували прогресивний проевропейський курс України.

Зі сцени Майдану до громадян звернувся відомий своєю квартирою бородатий депутат із закликом не розхитувати човен, адже Україна – це Європа, де мертві і живі завжди були разом, а серед зомбі є «люди, які допомагали розбудовувати Україну». За ним виступив інший депутат (колишній журналіст), який пояснив, що: «Українці самі провокують напади зомбі, бо ходять з непокритою головою. Поїдання мозку – це невід'ємна зомбі-традиція, до якої нам слід поставитися з розумінням та повагою. По всій Європі людям виїдають мізки! То невже Україна буде виступати проти загальної практики ЄС, яка довела свою ефективність? Ми за різноманіття та за рівні можливості для всіх!». Після цього він намотав на свою лису голову хіджаб і закликав так само вчинити і інших. Завершив дійство, керівник відомого правозахисного центру, який пояснив часті напади зомбі на живих людей провокаціями українських націоналістів, які виконують вказівки кремля. Після організатори мітингу за підтримки величезної групи прихильників, звернулися до міністра внутрішніх справ з вимогою розслідувати напади на зомбі та покарати винних. Поліція стає на захист зомбі та відкриває кримінальне переслідування проти керівників активістів.

Щоб подати приклад, один з відомих журналістів-захисників прав людини вирішив прихистити в себе вдома одного зомбі. Репортаж про це показали усі провідні телеканали країни, а медіа-простір заполонили схвальні коментарі та позитивні відгуки. Наступного дня правозахисник та його родина чомусь самі перетворилися на зомбі. Перший день суспільство вважало, що це інсценування та спецоперація СБУ. І тільки на другий в газетах з'явились офіційні підтвердження та коментарі представника МОЗ, що правозахисник завжди був зомбі, просто не знав це і тільки зараз зміг розкрити свою справжню природу. Варто зазначити, що різницю особливо ніхто і не помітив, бо на професійній діяльності цього правозахисника зміна ніяк не позначилася.

5b17edd4799fa.jpg

Майже одночасно на Громадському розпочалась серія ток-шоу з обговорення питань необхідності впровадження «зомбі-виховання» в шкільну програму вже з 1-го класу, створення спеціальних квот для прийому зомбі на роботу, виділення для них спеціальних пільг на проїзд у громадському транспорті та доцільності призову зомбі в лави ЗСУ. Студенти Києво-Могилянської академії виступили з пропозицією без ЗНО зараховувати студентів-зомбі до них на навчання. На Книжковому арсеналі в Києві помпезно пройшла презентація дитячої книжки «Майя та її зомбі», яку Міносвіти рекомендувало як обов'язкове читання в початковій школі. Також, під тиском громадськості серіал «Ходячі мерці» та фільми Джорджа Ромеро були заборонені в Україні, як такі, що розпалюють ненависть до соціальної групи «живі мерці». Наявність посилань на них стала приводом для блокування сторінок в Фейсбуці і викликів на допит в поліцію.

Звісно, небайдужі громадяни намагалася протидіяти масовій «зомбізації» навколишнього простору. Так, марш «За життя» зібрав в Києві кілька тисяч прихильників, проте оскільки жодне ЗМІ про нього не написало, то пройшов він практично непоміченим, а атаки зомбі, які находилися під захистом поліції, швидко проріділи лави опонентів.

Після цього правозахисний центр провів в центрі Києва перший «Некро-прайд». Було висунуто кілька гасел: «В світі дуже мало смерті», «Нація має померти, щоб ми жили», «Як можна ненавидіти за здатність померти?», "Zombie pride – World wide", «Забудь про націю — підтримай трепанацію», «Кожен зомбі має зуби», «Стоп дискримінації – відкриймо двері зомбінації», «Зомбі квір – дарить мир» тощо. Остання невеличка група активістів, які виступили проти, була розігнана поліцією, а затримані – віддані до зомбі на перевиховання.

Через місяць Україну було вже не впізнати…

__

Усі персонажі вигадані, усі збіги випадкові