5978a9fa8cab1.jpg

Ймовірне остаточне і безповоротне вирішення мовного питання через прийняття нового мовного законодавства, якого ми майже добилися багаторічною громадською роботою неймовірно перелякало Кремль.

Страх втратити один з найрезонансніших інструментів у виборчих перегонах, чи в процесах спроб розколу України, стимулював кремлівських карликів активізувати своїх агентів на території України, завданням яких стала операція по зриву процесу прийняття мовного закону розробленого громадськістю і підтриманого проукраїнськими представниками різних фракцій Парламенту.

Спершу в протистояння включились «ура патріоти», представники праворадикальних політичних сил та середовищ, котрі зробили невдалу спробу дискредитації законопроекту. На щастя вони погано вміють рахувати, тому дуже сильно помилилися щодо того, що отримають масштабну підтримку. Їхня підтримка звелася до меншого відсотку ніж загальна кількість їхніх прихильників, тобто навіть не всіх своїх їм вдалось переконати, за що господарі з-за порєбріка звісно по голівці не погладили.

Провал ставав все ближчим, тому готуючись до нового сезону роботи Верховної Ради Москва вирішила почати підігрівати представників іншого табору і паралельно намагатися залякати парламентарів ймовірним розколом країни у випадку спроб врегулювання мовної проблеми.

Так після випровадження з ефіру за принципову відмову спілкуватися українською, українофоб Романенко почав активно розкручувати меседж глобальної небезпеки у випадку спроби вирішення мовної проблеми. До речі він і раніше займав позицію проти української мови в у відповідь на звернення активістів ініціативи захисту прав україномовних«И так поймут!» з проханням викладення матеріалів українською мовою на ресурсі «Хвиля», який йому належить. Один з нових матеріалів Романенка на його ж ресурсі, який почала поширювати активно в соцмережах прокремлівська армія ботів, містить в собі «програму сценарію», який би Кремль хотів вселити в голови громадян і парламентарів. Згадуються африканські країни, дикі племена, етнічні чистки з масовими вбивствами й таке інше.

Фактично запущена нова антиукраїнська «хвиля» Кремля, завданням якої є спроба залякати українців тим, що говорити про мовні утиски прав українців в Україні нібито може бути небезпечно для територіальної цілісності.

Єдине, що в цій ситуації тішить, так це те, що і парламентарі і суспільство після Революції Гідності стали зрілішим і мудрішими, і такими провокаціями їх вже не залякати.

Всі розуміють, що єдино правильне рішення у даній ситуації – це прийняття якнайшвидше мовного закону №5670-д, котрий остаточно і безповоротно врегулює відносини у мовній площині. Тому зараз важливо не вестись на провокації кремлівської агентури, а вимагати швидкого прийняття #ЗаконПроМову5670-д.

У підсумку так воно і станеться вже восени, що б там Москва собі не мріяла. Передай своєму депутату.