200402 Neptun

Наразі триває робота зі створення протикорабельних ракетних комплексів (ПКРК) для Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Відповідне відео від виробників вітчизняної ракети з'явилося на відеохостингу YouTube, повідомляє Defense Express.


Варто відзначити, що 28 листопада ц.р. українська ракета успішно пройшла етап випробувань, під час яких здійснила політ на декілька сотень кілометрів за заданим маршрутом та висотах. Завершення цього етапу, за словами Генерального директора — Генерального конструктора ДККБ «ЛУЧ» Олега Коростельова, означає, що розробка ПКР Р-360, як літального апарата, завершена.

Нагадаємо, ракета Р-360 має масу 870 кг, масу бойової частини -150 кг, дальність пуску до 280 км, швидкість біля 900 км/год, а висота польоту над гребенем хвиль — від 3 до 10 м. Комплекс забезпечує одночасний пуск до 24 ракет (тобто повний залп 6 пускових установок), з інтервалом пусків у залпі від 3 до 5 сек. Комплекс може знаходитись на відстані до 25 км від берегової лінії, а необхідний час для його розгортання становить до 15 хвилин.

191206 Neptun 2


Реклама https://letyshops.com/ua-uk отримаєш 15% кешбеку з кожної покупки користувача

Довідка

РК-360МЦ «Нептун», розроблений ДККБ «Луч», є комплексом крилатих ракет наземного базування, що озброєний протикорабельною ракетою Р-360. Він призначений для ураження різноманітних бойових чи десантних кораблів та транспортів в будь-яких метеорологічних умовах, час доби чи пори року, навіть при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

До складу одного дивізіону комплексу входять 6 пускових установок УСПУ-360 (по 4 ПКР на кожній) на які приходиться по одній танспортно-заряджаючій (ТЗМ-360) та транспортній машині (ТМ-360). Управління всім підрозділом «Нептунів», тобто пусковими установками, транспортними та транспортно-заряджаючими машинами, здійснюється з рухомого командного пункту РКП-360.

Публікацію підготував Роман Шуховський