П'ять років ми разом з вами спостерігали за роботою П.О. Порошенка. П'ять років ми мовчали та дивилися на його відверте не бажання працювати з п'ятою колоною. Любі друзі, реванш це не справа декількох днів чи навіть місяців, реванш це складний процес, особливо в державі, яка більш менш відновила свою функціональність. За що до слова, відверто варто подякувати П.О. Порошенку, А. Авакову, А. Яценюку та іншим. Вони і справді зробили титанічну роботу, працю, яка врятувала нас від дефолту та встановлення проросійської влади.

Однак, разом з тим вони взяли курс на приватизацію влади в Україні. Яким чином? Ставлячи себе, як єдину альтернативу проросійським силам. Про війну Порошенка з Садовим, Гриценком та іншими думаю згадувати не потрібно. чого тільки вартує «сміттєва криза» у Львові. Так от, за п'ять років ми не бачили жодної справи ні через справи минулого, ні через атиукраїнські заклики минулого. Повільно, день за днем зростала антиукраїнська опозиція. Саме в роки правління Порошенка до публічної політики повернувся В. Медведчук. Мало того, що повернувся, він став справжнім інформаційним Гігантом, який придбав спочатку NewsOne, потім 112,і саме головне, цього ніхто не бачив та не чув. Вся вертикаль великих захисників України мовчала, просто почали запускати меседжі через фейсбук, про повзучий реванш. Крім Медведчука до нас також прийшов Мураєв, який заселив Український Ютуб своїми антинародними меседжами.

Сьогодні реклама П. Порошенка стверджує, мовляв: «Сиділи тихо». І правда сиділи тихо, чекали свого моменту і саме завдяки вам. Сиділи спокійно, читали соціологію та чекали поки ви програєте вибори. П'ята колона спокійно жила, накопичувала медійні, електоральні, моральні та економічні ресурси та спокійно чекала, замість того щоб бути знищеною. І не потрібно мені зараз говорити, що президент не має таких повноважень, що він не кат і не суддя. Не правда. Коли на початку каденції перед П.О. Порошенком стояло питання Сашка Білого, як одного з відверто радикальних і не контрольованих елементів, курок був натиснутий холоднокровно. Плюс, якщо вже на то пішло то не варто тепер скидати вину на Зе через обшуки в Бірюкова… бо ж президент не кат і не суддя.

І тут я хочу уточнити, що говорю не про фізичне знищення, як таке. Мова йде скоріше про переслідування законне та інші санкції з боку держави. П. Олексійович, мав усе, щоб розбити п'яту колону. Після Р.Г. вона втратила як внутрішньополітичну підтримку серед громадян (рейтинг був менше 2 відсотків) так і зовнішню (попросту путін перестав їм довіряти і вирішив проводити тут операції руками військових). Що ми маємо за п'ять років Порошенка? Рейтинг Опозиційного блоку біля 15%, його представники спокійно їздять до Москви та проводять переговори з Путіним.

Партія Регіонів воскресла. Вона як те чудовисько з серіалу «Дуже дивні справи», просто змінило власну форму. Вона настільки стала сильною, що навіть змогла запропонувати Путіну альтернативу військової інтервенції – повільну здачу. І тут зовсім не справа в Зе, справа в хаосі та бідності, які поселились в Україні. Команда П. програла, вона багато чого зробили, але програла коміку, який ні говорити не вміє, ні керувати. Тепер вона намагатися відновити свою влади будь-що. Коломойський повернув Портнова і тепер буде кошмарити Порошенка, всіма можливими способами. Клімкін буде ходити плакати і кричати про відсутність зовнішньої політики, поки Богдан заявлятиме про потребу другої державної мови. Хаос нищить рейтинги обох таборів, рейтинги Зе падають повільно, але падає, це не можна не помічати. Про Рейтинги Порошенка взагалі мовчу. Окрему роботу здійснює в цьому хаосі здійснює судова система, яка до слова так і не була реформована в роки того ж П. Порошенка.

Що ж робити?

Тут відповідь складається з двох частин. Перша частина стосується команди Зе, перша звернення до українського суспільства. Отже, команда Зе повинна перестати закривати очі, містер Баканов має взятися за роботу та проводити активну роботу по боротьбі з п'ятою колоною. Поки хаос не накрив нас з головою. От давайте будемо чесними самі перед собою, Зе не вдасться за п'ять років перевернути економічне становище нашої держави з ніг на голову. Ми і на плаї будемо жити в бідності. Однак, він може стати справжнім борцем з п'ятою колоною та хаосом. Діяти, потрібно діяти прямо сьогодні, поки вони відчувають себе вільно настільки, що намагаються проводити телемости з агресором. Або ми їх зробимо, або вони нас.

Українці, зберігайте спокій та гуртуйтеся! У нас попереду дуже не спокійні роки. Не піддавайтеся на провокації, не довіряйте експертному середовищу, яке бачите в ЗМІ, здебільшого вчорашні, або й сьогоднішні міньйони Порошенка, які вийшли на дорогу війни з чинною владою. Чи заслуговують вони того, щоб ми їх підтримали? Ні. Саме вони привели нас в ці темні дні. Саме на них лежить провина, що ми отримали молодого не компетентного президента, а не там сказати Саакашвілі чи Садового, які теж є неідеальні, але принаймні вони хоч політики, а не шоумени. Намагайтеся думати самостійно, шукати нових експертів, відсторониться від фейсбука, там працюють ферми ботів, як російські так і Стеця, об'єктивності там нема. Там і здорового глузду нема, критика лється через край, і з часом ти перестаєш її сприймати

Нам, варто гуртуватися, створювати свої громадські організації, набувати досвіду та чекати. Можливо настане пора і треба буде знову воювати. Це буде наша плата за довіру олігарху Порошенку і всій системі олігархічній. Можливо воювати не будемо, а просто переймемо до влади цивілізованим шляхом. Це неважливо. Головне бути готовим до самостійного керівництва своєю країною. Інакше застрягнемо в цій позі ембріона та помремо так і ненародженими.