Напередодні, коли США передало 2500 приладів нічного бачення та оптичних прицілів для Збройних Сил України, на шпальтах видання "KyivPost" англійською мовою «неочікувано» з'являється черговий опус із загадковим питанням: "Natan Chazin: Is military reform in Ukraine dead?". Що в перекладі з бутусовської помийки «Цензора» означає: «Екс-радник НГШ Натан Хазін: „Українське керівництво і командування ЗСУ не здатні здійснити необхідні оборонні реформи“. Той, хто трохи знає англійську відразу побачить різницю в перекладі і маніпуляцію, що звична річ для цього інформаційного сміттєзвалища.

Автор замовної чорнухи: „член Ваєнного камитєта“, „лєгендарный“ начебто засновник двох військових частин „Азова“ і „Аеророзвідки“, з позивним „Екс-радник НГШ“, „по сведениям некоторых СМИ служил в Армии обороны Израиля“ (ніхто не може знайти тих „сведений“), зірка телеефірів і Фейсбука, який називає себе капітаном, але ймовірно має звання „сержант“.

Про цього „одессита“ можна сказати тільки одне: „там де гроші – там і він“. Коли були якісь гроші (ґранти) – слова поганого не пікнув про армію. Не вигідно було лайно виливати. Щось там радив один раз в приймальні НГШ. Після тупих порад мабуть відразу виперли, тому носиться з приставкою „екс“. Фотки з міністром оборони, біля БМП виставляє і все таке. Джерела фінансових надходжень зменшилися – перейшов на інший заробіток, інформаційно-плювальний.

Описувати зміст „суворої оцінки“ сержанта Армії оборони Ізраїлю немає сенсу. Меле якусь маячню про радянську доктрину, начебто введення в оману командуванням ЗСУ свого населення і західних партнерів, про якусь найсильнішу армію і перехід на 90% стандартів НАТО, негативний імідж ЗСУ серед союзників. Без фактів і аргументів. Просто триндьож.

Ну і звісно хвалить кого треба: „Навіть Росія модернізує свої збройні сили, щоб відійти від радянської доктрини“. 100%. Так. Проводять росіяни реформи, особливо в Сирії результати демонструють. У Вагнера. І на Донбасі не відстають українську землю удобрювати.

Але з одним просто не можу не погодитися. Плюсую. Цитата: „Хороша новина полягає в тому, що за останні чотири роки ЗСУ на своїх нижніх ланках зростив дійсно вражаючих, сміливих та яскравих молодих солдатів та командирів. Вони дійсно патріотичні, розумні і здатні до фундаментальних змін, якщо дати їм шанс. На жаль, ці безцінні ресурси останнім часом масово залишають ЗСУ, оскільки вони не бачать жодних шансів кар'єрного росту, і це потрібно негайно виправити“.

„Виправляти“ збирається Натан і його друзяки з „Ваєнного камитєта“, не „рождённые в СССР“.

Автор просто сльозно закликає (мабуть стоячи на колінах) наших партнерів: „Найголовніше, що жителі Західних країн через свої уряди повинні прямо сказати керівництву України, що ЗСУ у їх нинішньому вигляді потрібно повністю розібрати і побудувати абсолютно нове військо“.

Натан, на твої волання у той же день не забарилася відповідь від посла США в Україні Марі Йованович:

„Ми щойно отримали цей бюджет, тож робота з його розподілу не завершена. Але ми маємо дійсно хороший процес співпраці зі Збройними Силами у визначенні того, як саме ми будемо витрачати ці гроші. Тож ми хотіли б бути певні, що надаємо ті речі, які генерал Муженко і його війська потребують. Це хороша система, і вона стає дедалі кращою з кожним роком“.

https://www.youtube.com/watch?v=8ChUCVeP2Yg

Резюме:

США має хороший процес співпраці зі Збройними Силами України.

Це хороша система, і вона стає дедалі кращою з кожним роком.

Натани, Цві, Віктори, Гаррі, Юри (2), Гріни – не пизд@кайте. Нам своє робити!