5a7ec6b645a6f.jpg

Мало хто відає, що в Україні вже більше десятка років існує «Київська асоціація військових аташе» (КАВА). Щороку вони проводять зустріч з Начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України. Зустріч в Будинку офіцерів відбулася і цього зимового дня. Було більше 30 військових аташе з різних країн. І, на хвилиночку…. навіть з Білорусі і Казахстану. Хто мудрий – зрозуміє чому. Є версія, що мабуть ті самі сльозно просили. З яких причин – треба запитати в них. Ми не «брати», але поки що друзі.

Мітинг військових пенсіонерів біля ВРУ цій зустрічі не завадив. Але багато з військових аташе ймовірно не змогли зрозуміти, чому в країні, яка воює військові пенси штурмують ВРУ?
Віктор Муженко мислить нестандартно. Бойові командири бригад це знають і можуть підтвердити. Цю зустріч також зробив нестандартною. Запросив представників з Головного управління розвідки МО, Об'єднаного оперативного штабу і ще деяких Головних управлінь ГШ. Виступи були цікавими і динамічними. Питання гострими. Особливо аташе з Білорусі хотів багато взнати, бо з 2014 року його чомусь ніхто не запрошував. Кажуть був задоволений відповіддю НГШ.

Сьогодні КАВУ очолює військовий аташе Німеччини полковник Норберт Хесс. Так він не «співав дифірамби» про найсильнішу армію Європи, а просто сказав від всіх військових аташе – ми вражені розвитком і зміцненням української армії за такий короткий час і будемо вам допомагати і надалі. Мабуть мав на увазі, що допоможуть стати нашим ЗСУ найсильнішою армією Європи. Українці будуть вдячні за підтримку друзям, партнерам, союзникам, які підтримують і допомагають нам перемогти російських «братушек».

Резюме. КАВА з НГШ відбулася позитивно, ефективно, плідно, відверто і корисно як для військових аташе, так і для Збройних Сил України.