#InfoMaidan

Не писав своє ставлення про 9 травня. Є прохання стосовно цього, тож будь ласка.

5eb8f8256660c.jpg

По-перше 9 травня для мене аж ніяк не свято. Не розумію радощів стосовно мільйонів загиблих. Зруйновані міста та спалені села. Поламані долі.

Багато хто каже, що радість з того, що війна нарешті закінчилася, нацизм переможено і саме ми разом із союзниками перемогли. Але з такими втратами навіть цьому радіти не можна.

Уявіть, що хтось хоче віджати дім, в якому мешкає вся ваша родина. Йде бій за цей будинок. Ви перемогли рейдерів, їх постріляли і вони капітулювали. Але під час бою було вбито половину вашої родини. Не впевнений, що хтось з вас радів би перемозі та кричав би радісно Ура під пісні про перемогу.

Я поважаю людей, що воювали під час тієї страшної війни. Поважаю з усіх сторін. Багато було серед усіх неправди, зради та несправедливості. Всі воювали за свої країни, як повстансько-звільні рухи, так і регулярні армії. Люди стали заручниками політики тоталітарних режимів і тому були вимушені вбивати один одного.

8 травня та 9 травня для мене один день — День Великої Пам'яті. Радіти чи засуджувати когось я не беруся. У кожного тоді була своя правда, але знаю точно, що треба пам'ятати про події тих часів, щоб такого ніколи знову не повторилося. Ніколи знову ..
#ДумайтеСамостійно