Логічні, як на мене, пояснення наявності політичного замовлення у справі Гримчака.

Маємо зговір СБУ, НАБУ та управління спецрозслідувань ГПУ.

Мета — отримати вирок по гучній справі, щоби зєлєнскій міг хвалитись результативністю у подоланні корупції та підтримувати рейтинг в охлосу, а для Ситника і Горбатюка — показати свою відданість новим господарям та готовність творити беззаконня.

Чому шахрайство, а не корупція? Бо якщо корупція — треба залучати САП. А з Холодницьким заказуха не пройде. Треба передавати до Антикорупційного суду. А там теж ляпи і незаконність освячувати не будуть. А ручний районний суд засудить як треба.

Чому приплели справу Чорновіл? Щоби пояснити негласні слідчі дії та докази, зібрані незаконно. Розслідували, мовляв одне, а всплило інше. Хоча в такому випадку слідчий СБУ мав би передати дані до ГПУ для відкриття нової справи та визначення підслідності.

Чому не прокурори ГПУ, а Горбатюка? Луценко, враховуючи його стосунки з Гримчаком на виконання заказухи міг не піти.

Хоча я особисто сумніваюсь у його порядності. Особливо після його посту в ФБ, де він без суду вже визнав провину свого багаторічного спільника. А також після того, як він із незрозумілих причин (а, гадаю, із злорадства) поширює всі помиї, що постять мос^алі та малороси про Порошенка.

Видно, с....., ще та. Готова продавати усіх