Давайте говорити відверто: якщо чиновника призначають на високу посаду, то він має поважати закон.

Диявол ховається у деталях. Порушуєш у побуті – то яке маєш моральне право називати себе реформатором і лізти у кишені бізнесу? Це питання я адресую Олексію Любченку.

У ЗМІ розійшлася інформація про те, як Олексій Любченко на автомобілі Toyota Land Cruiser з номером державної реєстрації АА 5129 потрапив у ДТП і втік з місця події, ймовірно, спонукавши водія змінити автономери на АА 7207 АА. Пікантності ситуації додає те, що автомобіля в декларації немає.

Ви не подумайте, що я проти того, щоб люди їздили на дорогих авто. Просто я категоричний противник втеч з місця ДТП і корупційних схем серед високопосадовців. Я би ще мав трохи толерантності до пана Любченка, аби бюджетні наповнення зростали.

Ні. Олексій Любченко зайняв крісло на хвилі критики Сергія Верланова, якого звинувачував у скрутках. Минув час. І що? Ні, податкова провалює плани. Як пише В'ячеслав Черкашин, сальдо доходів зі зборів податків у червні склало 24 мільярди гривень, що на 8,2 мільярди гривень, або на 25% менше, ніж за такий же період минулого року. І не звинувачуйте коронавірус. Тіньових схем менше не стало. Просто їх очолив хтось інший. І дуже схоже на те, що гроші просто йдуть на водіїв і дорогі машини.

Заміна голови ДПС не збільшила ефективності служби, але корупційні скандали сиплються, як з рогу достатку. «Охрана, отмєна», — Любченку мають проспівати з Печерських пагорбів.

Володимиру Зеленському дуже радив би таких діячів, як Олексій Любченко гнати геть і з ганьбою. Інакше до осені рейтинги «Слуг» скоротяться до рейтингів Ющенка в 2009 році. Дуже дорого Володимиру Зеленському обходяться ці «старі досвідчені кадри» з етикетом часів Віктора Януковича.