«Українська паперова армія»" – образливе тавро, яке характеризує реальний стан справ з бюрократизму в Збройних силах України. Існує думка в багатьох військових, що папери таки знищать військо. Але наскільки то є правдою?

Нещодавно мав задоволення перечитати чергові роздуми на тему бюрократії в Збройних силах України. Авторську статтю присвячену силі і могутності армійських паперів в справі знищення здорового глузду в війську можна легко знайти на site.ua, або ukrmilitary.com оприлюднену автором під псевдо Реаліст Армійський.


Справжній армійський треш я вам доповідаю. Лють автора об'єктивна і справедлива. Якщо не має часу на прочитання оригінальної думки від пана Реаліста то пропоную розкласти основні меседжі з його тексту по-порядочку, як кажуть…

Отже, перший посил.

Діяльність офіцерів і сержантів все більше паралізується паперами (в війську цю оказію офіційно названо документами). Зазначено також, що практично кожен військовослужбовець має клопоти вчиняти марудні і виснажливі дії з паперами[i].

Сьогодні у Збройних Силах немає жодного офіцера або сержанта, який не був би пов'язаний з оформленням, складанням, звітуванням, заповненням, здачею, зведенням, звіркою, передачею, написанням, читанням, вивченням, друкуванням, підписанням і доповіддю і т.ін. якогось паперового документа.

Позиція друга.

Збройні Сили завалені паперами. Всі пропозиції щодо зменшення цього паперового валу залишаються в ЗСУ на рівні відвертого пи#дежа вже десятки років поспіль.

Третя.

Виконання вимог документів не завжди цікавить тих, хто їх створює. Перш за все, є велике бажання контролювати хід документа, щоб виконавці внизу вчасно займалися відписуванням/заповненням/веденням/обліком паперів і вчасно доповідали про його рух. Інакше їх очікує стягнення.

Четвертий посил.

Задача-мінімум виробників "туалетного паперу/документів" – закидати спамом нижчий за рівнем штаб/орган управління, щоб він потонув у відписках, тим самим – паралізувати його.

П'ятий.

Відбувається відрив офіцерів бригади (ІМХО – полку, батальйону) для забезпечення роботи різноманітних комісій: РНБО, ГІМО, ВРУ, ОТУ, ООС, ВСП…. А від них залишається послід, тобто – папери, а в них вимоги, які передбачають складання нових паперів.

Шоста позиція.

Підготовка матеріалів проведення службових розслідувань. Це просто якийсь дикий пі#дець!!!

Сьома.

Класика. Все по совку. Чим більше паперів/документів – тим більше створюється видимість бурної діяльності і значущості посадових осіб.

Восьмий посил.

Реформу документообігу ЗСУ могла б здійснити окрема структура, створена саме з цією метою. Цими питаннями зараз в МОУ і ГШ фактично ніхто не займається.

Слід зазначити, що мовою автора все викладено напрочуд живо та емоційно, здалеку видно, як то наболіло. Тож раджу прочитати.

Особисто я відразу пригадав, як ще курсантом військового училища, реготав читаючи про пригоди бравого вояка Швейка. Дозволю собі скопіювати уривок з цього твору від геніального Ярослава Гашека.

…Жандармський вахмістр Фландерка знову вдоволено посміхнувся і поклав секретний циркуляр "Sekretreservaten" між іншими до папки з написом "Секретні розпорядження". Там їх було чимало. Їх фабрикувало міністерство внутрішніх справ разом з міністерством оборони, якому підлягала жандармерія.

В головному жандармському управлінні в Празі не встигали їх розмножувати і розсилати.

Там були:

Наказ про стеження за настроями місцевого населення.

Інструкція, як на основі розмов з місцевим населенням вияснити вплив відомостей з фронту на його настрої.

Анкета: як ставиться місцеве населення до випуску військових позик і збирання пожертв.

Анкета про настрої призваних в армію і тих, яких мають призвати.

Анкета про настрої членів місцевого самоврядування й інтелігенції.

Розпорядження про негайне вияснення, які політичні партії існують серед місцевого населення, їхню чисельність.

Розпорядження про нагляд за діяльністю керівників місцевих політичних партій і вияснення ступеня лояльності певних політичних партій, які діють серед місцевого населення.

Анкета про те, які газети, журнали і брошури надходять до району даного жандармського поста.

Інструкція щодо вияснення, з ким зустрічаються особи, запідозрені в нелояльності, в чому полягає їхня нелояльність.

Інструкція, як з місцевого населення залучити до співробітництва платних донощиків та інформаторів.

Інструкція для платних інформаторів з місцевого населення, зарахованих на службу при жандармському посту.

Кожен день приносив нові інструкції, настанови, анкети і накази. Затоплений цією масою винаходів австрійського міністерства внутрішніх справ, вахмістр Фландерка мав величезну кількість неопрацьованих анкет. Відповідав стереотипно, що в нього все в порядку і лояльність місцевого громадянства треба віднести до рубрики Ia.

Австрійське міністерство внутрішніх справ винайшло для класифікації лояльності і вірності монархії такі ступені категорій: Ia, Ib, Ic; IIa, IIb, IIc; IIIa, IIIb, IIIc; IVa, IVb, IVc.

Ця римська четвірка в сукупності з літерою "a" означала "Зрадник, повісити"; з "b" — "Інтернувати"; з "c" — "Слідкувати і заарештувати".

В столику жандармського вахмістра зберігалися різні бланки і реєстри. Влада хотіла знати, що кожен громадянин про неї думає.

Вахмістр Фландерка не раз у розпуці заламував руки над паперами, які невблаганно прибували з кожною поштою. Як тільки бачив знайомі конверти з печаткою "Portofrei-dienstlich" 1, — серце в нього завжди починало тріпотіти, і він уночі, передумуючи все, доходив висновку, що кінця війни не дочекається, що крайове жандармське командування забере в нього останні крихти розуму і він уже не зможе радіти з перемоги австрійської зброї, бо матиме в голові на одну клепку більш або менш. А окружне жандармське управління бомбардувало його запитаннями, чому він не відповідає на анкету за номером 72345/721a a, як виконують інструкцію під номером 88992/882 a, які практичні наслідки настанови під номером 123456/2292в/р тощо…

1 Вільне від оплати, службове (нім.).

Але ж, шановні, у пана Гашека описано події часів Першої світової війни. Надворі нібито вже ХХI сторіччя. Ера цифрових технологій, кожного дня якісь нові прориви в галузі високих технологій. Тож звідки такі асоціації?!?

Починаю задумуватись, з'ясовувати, аналізувати і розумію, що в справі паперового маразму, який чомусь називають документообігом, ситуація в ЗСУ в порівнянні з бідолашним вахмістром Фландеркою виглядає ще гірше.

Жартівливе висловлювання "Українська паперова армія" після роздумів та аналізу виглядає принизливим і жахливим. Але на превеликий жаль то є правда.

Спілкування з знайомими військовиками щодо реальності ситуації з "паперовою чумою" в війську підтверджується з несуттєвими похибками по всім раніше виокремленим мною позиціям. Динаміка при тому в сторону погіршення.

Отже, копаємо, чи тобто гуглимо…

На сайті Міністерства оборони України оприлюднено Наказ за №777 "Про затвердження Інструкції з діловодства в Міністерстві оборони України та Генеральному штабі Збройних Сил України". Якщо керуватися вимогами цього документу то дізнаємося, що в апараті Міністерства оборони та в Генеральному штабі використовуються такі види службових документів: наказ, директива, розпорядження, доручення, резолюція, рішення, протокол, положення, порадник, інструкція, правила, план, звіт, доповідь, донесення, довіреність (доручення), акт, звуко- та відеозаписи, програма, алгоритм, заявка, телеграма, телефонограма, факсограма, службовий лист, довідка, методичні рекомендації, доповідна та пояснювальна записки, припис, посвідчення про відрядження, відпускний квиток, графік відпусток та інші розроблені в установленому порядку документи.

Ще той перелік. Наш знайомий жандарм з часів Першої світової війни з'їхав з глузду коли кількість різних документів перевалила за десяток, в ЗСУ маємо перелік з більш як видів 30 різних документів. І мова іде лише про їх види. І якщо накази, директиви мають певні вимоги до структури, змісту, порядку оформлення, то такі паразити роду паперового як розпорядження, інструкція, план, звіт, доповідь, донесення, довіреність (доручення), акт, програма, алгоритм, заявка, телеграма, телефонограма, факсограма, службовий лист, довідка, доповідна та пояснювальна записки здатні довести до самогубства людину з найстійкішою психікою.

Саме ці папірці, які ніяким чином не стандартизовані, не мають (або вони не виконуються) вимог щодо змісту, форми і т. ін. Тобто широка нива для діяльності бюрократів від ЗСУ. Для прикладу копія справжнісінького документу зразка упа-2017.

І саме на такі "надважливі документи"" і витрачають свій робочий час начальники різного штибу, яких у військах небезпідставно називають "штабними щурами"". Чим більше діяч підносить своєму начальнику таких "боєприпасів калібру А4"" тим відповідно краще він працює в очах начальника. Потім відбувається змив цього паперового лайна на адресу командирів військових частин. Але давайте краще на прикладі моделі. Назвемо її траєкторією польоту кулі А4 калібру.

Уявімо, що такий собі типовий штабний щур прибуває на службу. Візьмемо цей час за нульову позначку. Потім святе — шикування, нарада, постановка завдань тощо. По суті від 30 хвилин до години даремно витраченого часу. Далі перекур, кава, потриндіти з колегами, тощо. По часу напевно стільки ж. Далі роздуми чим би таким корисним зайнятися? Звісно, що найкраще завдання відпрацювати документ і в такий спосіб "озадачити"" підлеглих і зайвий раз довести свою корисність в штабі. Декілька годин на розробку документу. Слава упа! Обід. Перекур. Тепер можна і на підпис до начальника. Вичекати чергу. Начальник дає декілька цінних порад, ЦеУ тобто. На доопрацювання. Черга. Підпис. Тепер можна направляти "документ"" підлеглим командирам. Звісно що в тексті цього висеру як правило присутній один, або декілька обов'язкових атрибутів страшного документа: Начальник чогось там НАКАЗАВ, ВИМАГАЮ (ПРОПОНУЮ), ТЕРМІНОВО, НЕВІДКЛАДНО, Вами вдруге не виконано, нагадую про виконавчу дисципліну та обов'язки служби, провести службове розслідування, і т.п., і т.ін. Відправлено. Тричі слава упа! Тепер можна виключити робочий комп'ютер і з глибоким відчуттям чесно виконаного обов'язку убувати додому. Приблизно 17.30. Алілуя.

Тим часом "документ"" продовжує свій політ до цілі. Пост АСУ. Роздрукування. Стройова. Реєстрація. В папку командиру. Це в плюс до двох, трьох десятків таких самих цидулок. Слід зазначити, що крім розпорядчих документів з штабу в тій течці ще сила силенна, рапортів підлеглих, клопотань, направлень, відпускних квитків, справок, довідок, копій, ну і звісно парочку-трійко актів, наказів про призначення, або результати службових розслідувань.

Командир уважно вивчає документи. Ставить резолюції, віддає вказівки. А тим часом перший робочий день в добі, він же світлий, стрімко закінчується. Розпочинається другий. Той, який темний, той який в цивільних більш відомий як ніч.

Нарешті командир перегортає останній аркуш. Закриває течку. І всі зібрані в ній паперові снаряди летять до начальника штабу.

Темний робочий день в розпалі. Штабний схопивши печатку на пєрєвєс безстрашно атакує паперову кучу. Завіряє, уточнює, розподіляє завдання виконавцям, викликає когось на зв'язок, а когось на робоче місце. Не дивно. Більшість завдань містять тотеми. ТЕРМІНОВО! НЕВІДКЛАДНО! Надати в термін до… В половині цих до… час та дата збігаються з початком наступного світлого дня доби.

Після розгляду начальником штабу течка летить на доведення. І нарешті всі бідолахи яких визначено відповідальними за виконання отримують завдання. Боєприпас калібру А4 ціль уразив.

Як на мене – страшна модель. Військові, щоправда кажуть просто – маразм, або за!бало! І тягнуть лямку. Жандарм Фландерка, якби потрапив в такі умови вже мабуть стрелив би себе.

І це ще я не розглядав про Табель термінових донесень. Хто в тємє, той розуміє про що я. Монументальна річ я вам доповідаю. Справжнісінький пам'ятник вічному паперовому армійському долбо!бізму. Одних донесень, доповідей та звітів визначених цим паперовим бульдозером достатньо щоб розчавити в пил будь-який штаб батальйонного, або бригадного рівня. І форми цих документів постійно змінюються, уточнюються, доповнюються і т.п.

Вершиною цинізму є коли виконавець лупає ту форму, як каменяр скелю, декілька діб, а начальник після розгляду каже: "Чуєш, а додай отуто ще колоночку, щоб розкрити данні до відділення включно"". Занавєс.

Діяльність ЗСУ паралізується паперами.

Перші чотири позиції більшого підтвердження не потребують.

Повертаємось до Наказу за №777. Пунктом 1.5. цього кердоку (керівного документу – сленг) визначено, що основним методом керівництва та управління структурними підрозділами (військами (силами)) є особисте спілкування між собою керівників структурних підрозділів. Службове листування слід застосовувати лише за необхідності, коли немає умов для особистого спілкування, неможливо використовувати технічні засоби зв'язку або коли чинним законодавством передбачено складання письмового документа.

Регочу несамовито. Вголос. Або стратегічну інформацію щодо неголених військових неможливо донести в особистому спілкуванні, або ж хтось "клав з пробором"" на вимоги цілого Міністра. І такі випадки системні. Щоденно командири отримують нісенітниці на кшталт тієї оказії що наведена в якості яскравого прикладу документального маразму.

Їдемо далі. Пункт 1.11. каже, про те що зобов'язані виконувати керівники. Зокрема про таке:

- здійснювати контроль за обов'язковим додержанням вимог цієї Інструкції щодо складання і оформлення документів та організації діловодства;

- вивчати характер службового листування та вживати відповідних заходів щодо його скорочення, забороняти ведення листування з таких питань, які можуть бути вирішені шляхом особистого спілкування або переговорів по технічних засобах зв'язку;

- без потреби не вимагати від підлеглих подання відомостей та документів, не передбачених табелями термінових донесень;

- вживати заходів щодо раціоналізації, механізації та автоматизації діловодних процесів, оснащення структурного підрозділу сучасним обладнанням та автоматизованими робочими місцями і локальними обчислювальними мережами на базі персональних комп'ютерів (ПК).

Особисто в мене практично істерика. По кожному з цих пунктиків. Доповідаю. Голосом.

І це біда. Трішечки статистики.

В статті від Реаліста статистика документообігу в одній з бригад, що воюють виглядає так:

Більше 1800 вхідних документів тільки за ОДИН МІСЯЦЬ (!!!).

Секретка – вх. 150 (вих. – 60), ДСК – більше 600.

Телеграм по АСУ — майже 1000.

Відправлено з бригади відповідей (доповідей) тільки по тлг – близько 900.

Крім того, додатково відправлено з бригади просто відповідей, донесень, доповідей – більше 560. Додайте сюди внутрішній документообіг в військовій частині: накази, рапорти, доповіді, донесення тощо.

Ще один момент: відбувається відрив офіцерів бригади для забезпечення роботи різноманітних комісій: РНБО, ГІМО, ВРУ, ОТУ, ООС, ВСП….

І це ще не все...

Підготовка матеріалів проведення службових розслідувань. Розслідування по загиблим, пораненим, травмованим (від них залежить виплата компенсацій), СЗЧ, неналежне виконання обов'язків, втрати і пошкодження матеріально-технічних засобів по кожній номенклатурі, події, ДТП….

За 2017 р. в бригаді проведено майже 2000 службових розслідувань і перевірок силами своїх офіцерів. За 2018 рік вже 600.

Я скористався аналогічною послугою, тобто "дзвінок другу"". Також в бригаду, також в ту, що воює. Надворі 2019-тий.

Отже, статистика 2019…

Вхідні документи з початку року – більше 8,5 тисяч.

Додатково через РСО – вх. Більше 250 (вих. – більше 250), ДСК – більше 700 на вхід та більше 600 з бригади

Відправлено з бригади відповідей (доповідей) тільки по тлг – більше 2000.

Внутрішній документообіг в військовій частині:

Накази командира частини з різних видів діяльності – більше 1200. Без урахування наказів по стройовій частині (щоденно), по персоналу, про призначення добового наряду (щоденно), тощо.

Підготовка матеріалів проведення службових розслідувань. Розслідування по загиблим, пораненим, травмованим (від них залежить виплата компенсацій), СЗЧ, неналежне виконання обов'язків, втрати і пошкодження матеріально-технічних засобів по кожній номенклатурі, події, ДТП….

За півроку 2019-го в бригаді видано більше 300 наказів про призначення службових розслідувань і відповідно така ж сама кількість має бути і про результати.

"Зменшення"" документообігу можна спостерігати неозброєним оком. Іронія, канєшно. Якщо не льніки взяти калькулятор та розділити всі ті цифри просто на кількість днів в півріччі (навіть без врахування вихідних та святкових) голова піде обертом.

За цими сухими цифрами паперової статистики стоять десятки тисяч офіцерів, сержантів, рядових, які щоденно тримають на собі удар паперової армії. Всі працюють на бомажку і заради бомажки. Реальні проблемні питання та шляхи їх вирішення здебільшого в глухому куті. Плани, звіти, наради, слайди, доповіді, пропозиції і т.ін.

Намагання стандартизувати, оптимізувати, зменшити, перейти на електронні автоматизовані системи, застосовувати електронний підпис? Нє, не чули і не бачили.

Снаряди калібру А4 витрачаються вагонами. Щоденно. Без зупинок та пауз.

Паперова армія воювати не буде. Повірте, почути від бойового офіцера щось на кшталт – та за!бало вже все, гірше ніж в 14-му, то є дуже страшно. Але тільки не для керівників, які звикли за довгі роки "бездоганної"" служби на паркеті штабу оцінювати діяльність тільки за кількістю наявних звітних документів.

Отже висновки від Реаліста — класика. Все по совку. Чим більше паперів/документів – тим більше створюється видимість бурної діяльності і значущості посадових осіб. За період з часу публікації його статті ситуація не покращилась.

Де стандарти НАТО? Правильно – ХЗ.

Хто ж нарешті в наших ЗСУ вивчить, що таке SALUTE-Report і застосує його на практиці при проведенні розслідувань по НАТО-вськи? Правильно – ХЗ.

Пропозиції, які озвучив лейтенант Роман Кулик у 2016-му.

Реформу документообігу ЗСУ могла б здійснити окрема структура, створена саме з цією метою.

Оптимізація документообігу. Фахівці зі сторони, що не зв'язані субординацією та страхом перед командуванням, принесуть більше користі, ніж внутрішньовідомчі реформи.

Верхнім штабам, керівникам діловодств, кадровикам, мобістам, хвахівцям ВСП, структур юстиції ЗСУ треба негайно вносити зміни у совкові накази про документообіг, які переписуються ще з радянської армії українською мовою.

Треба змінювати ці срані совково-рагульські комплекти документів, які не повинний оформляти жоден офіцер ЗСУ під час розслідування!!!! Йому є чим займатися, особливо коли він воює.

Військове управління здійснюється не тільки потоком відправки паперових/електронних документів є й усні способи передачі розпоряджень, вказівок. Правда на них знизу кладуть х#й. Але це вже залежить від того, що і хто їх віддає.

Хтось з великих начальників, нарешті @обне по голові цих дебілів, які плодять вимоги наказів, в яких, в свою чергу, передбачаються оформлення непотрібних паперів – телеграм, розпоряджень, листів, доручень, звернень….?

Адже ці папери і створюють з ЗСУ – УПА.

Надворі 2019-й. Віз на місці. Перетворення однієї з кращих армій у Европі на мертву бюрократичну потвору і надалі відбувається. Десятки тисяч воїнів з безцінним бойовим досвідом щоденно відчувають себе в шкірі жандарма Фландерки…

Треба вже з цим щось робити, панове.



[i] оформлення, складання, звітування, заповнення, здача, зведення, звірка, передача, написання, читання, вивчення, друкування, підписання і доповідь і т.ін. стосовно якогось паперового документа