Я вже писав недавно про те, як головний у ГПУ «по доброчесності» Максим Мельніченко зумів «відкосити» від люстрації під абсолютно надуманим приводом.

Мовляв, він «звільнився» з прокуратури в кінці 2013 року, але зовсім не через протест по відношенню до дій режиму Януковича, а тому, що ... перевівся з міської прокуратури до області.

Ясно, що кожен «викручується» як тільки може, але у людини, у якої професія бути «моральним авторитетом», та ще й для прокурорів (!), мають бути дещо інші критерії щодо оцінки моральності її дій.

Але цікаво навіть не це.

Як відомо, наш шановний Генпрокурор Юрій Луценко започаткував «видатну» ініціативу. Усі прокурорі заповнюють «анкети доброчесності», які, теоретично, мають цю саму доброчесність забезпечувати. І там кожен прокурор розписується у низці досить серйозних речей. Зокрема, у тому, що він «не підпадає під дію» норм Закону «Про очищення влади».

Розписався у цьому всьому і Мельніченко. Будь-який бажаючий може пересвідчитись у цьому на сайті ГПУ.

18694349c8-page1.jpg

76a4fadf25-page2.jpg



І він там абсолютно сміливо пише, що мовляв, передбачені законом заборони до нього не застосовуються.

Так от, звернемося до тексту норм «лсютраційного закону».

Що там написано? А буквально наступне (стаття 3): «Заборона, передбачена частиною третьою статті 1 цього Закону, застосовується до осіб, які обіймали сукупно не менше одного року посаду (посади) у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року».

І в переліку — посади «керівника, заступника керівника територіального (регіонального) органу прокуратури України».

А пан Мельніченко не просто займав «рік» посаду заступника прокурора Подільського району за часів Януковича — він там «просидів» весь період правління нашого улюбленого екс-президента. Власне, у цьому може пересвідчитись будь-хто, за допомогою сучасних пошукових систем мережі Інтернет.

Тобто, хто як не він має підпадати під дію закону?

Очевидно, лише сам Янукович. Але Янукович у Ростові, а Мельніченко — у Києві, наглядає за «реформованою» прокуратурою та «реформованими» прокурорами, та пише... не зовсім правдиву інформацію, та ще й підписує її. І не соромиться все це викладати у загальний доступ...

Хоча, і це не найцікавіше у цій історії. Ну, добре. Виктористав суд. Ну добре, понаписував про себе... Але найцікавіше, що все це взагалі нікого не хвилює. Від Генпрокурора, і до «борців з корупцією» з числа діючихта колишніх журналістів.

Тобто, люстрація .... накрилася «мідним тазом», живе підтвердження чого засіло на високому посту в ГПУ, а ні самі «люстратори» вій не піднімають, ні «громадські контролери».

То, може, то така люстрація була?