Я зовсім не смілива людина. Я боюсь смерті,боюсь бідності. Боюсь хвороб. Я не знаю чи вистачило б у мене духу аби віддати за життя за Україну якби була така потреба. Я визнаю ці свої недоліки чесно і відверто.

Але у чому я переконаний так це в тому я НЕ став би мігрувати за кордон просто для того щоб жити ще краще, щоб ще покращити своє матеріальне становище. Міграцію для себе я уявляю лише як політичну(якщо, Боронь Боже, до влади прийдуть проросійські сили і почнуться реальні масштабні репресії) чи іншу з метою збереженні життя і здоров'я.

Я впевнений що не став би відсилати своїх дітей(коли і якщо вони в мене будуть) вчитись закордон навіть якби в мене була така можливість.Знайшов би їм якусь престижну школу і вуз в Україні. І я б не став цього робити як і з патріотичних міркувань так і через те що, на моє глибоке переконання, відсилати дитину(тим більше ще неповнолітню) від себе так що бачитись з нею невідомо як доволі рідко — це в моральному плані фактична відмова від батьківства, це фактично те саме що здати її в інтернет з відмовним листом

І я не вважаю ці свої переконання якоюсь заслугою чи великим проявом патріотизму. Аж ніяк. На мою думку це елементарні речі на які має бути готовий кожен хто хоч на краплинку вважає себе українцем. Чий не жертва недоотримати скількись відсотків доходу і лишитись на Батьківщині, чи й не жертва послати свою дитину в Могилянку а не кудись в Німеччину чи Англію. На мою думку це те саме що ну, наприклад НЕ бити й НЕ обманювати маму і тата чи брата й сестру. Тобто ніяких подвигів, просто утримуватись від явного і очевидного зла. Елементарні і зовсім нескладні речі обов'язкові для кожної порядної людини.

А написав я цей розлогий пост з єдиної причини: дуже вже часто мені почали траплятись пости в дусі «та всі мріють виїхати» чи «та кожен хотів би відправити дітей закордон». Ніби це щось таке очевидне. Ще й безпідставно звинувачують у лицемірстві та нещирості тих хто з цим не згоден.

Чим ці люди краще того ж Дорна який теж керується бажанням отримати додаткові гонорари з РФ — незрозуміло