Коли нашим телеканалам треба підняти рейтинг власних новин по них запускають яскраві патріотичні репортажі про воїнів з передової, досягнень наших спортсменів, айтішників абощо і неодмінним рефреном «Україна покинула Русский Мир».

Але чи дійсно вона його покинула? Бо ті самі телеканали без жодних докорів сумління знімають повністю російськомовні фільми і серіали, готують теле-шоу без жодного навіть слова українською за всі години ефірного часу. Це мотивується тим що потім телепродукт можна буде продати телеканалам Білорусі, Казахстану чи самої Росії і заробити на цьому гроші. Причому грішить цим не лише проросійський Інтер але і патріотичний 1+1 і ICTV з СТБ та практично усі телеканали які взагалі хоч щось свою знімають


То що важливіше слова чи справи? На словах наші канали(вустами своїх журналістів) кричать що ми незалежні і вирвались з-під Москви. А справами, власним гаманцем, ті самі телеканали голосують за «Русский Мир», «русский язык», «единый общий рынок» і «единое медиапространство».


P S На Інтер і ахметівську Україну надій ніяких, а от до інших медійників можна і бодай спробувати звернутись. Пане Ткаченко зробіть так щоб Комаров вів свої мандри з різних куточків світу по-українськи і тоді вам повірять що «плюси» дійсно патріотичний канал а не просто заробляє на патріотизмі свого глядача гроші. Аналогічне звернення і до вічного конкурента «плюсів» пана Пінчука. Ви весь час позиціонуєте себе не як пострадянського олігарха, а як проєвропейсьокго бізнесмена але ваші телеканали всі як один дивляться в Москві до рота. Багатьма з них навіть керують менеджери з Росії і Білорусі і ви думаєте що після цього хтось повірить у вашу європейськість?


P S 2: Панове медійники а ви не боїтеся що вирощуєте собі на голову нові покоління любителів Росії які потім розтрощать ваші офіси так само як в Донецьку позаминулого року розтрощили офіси Тарути і Ахметова?