Нашу країну переслідує якийсь страшний фатум. Кожен раз як тільки країна починає досягати якогось серйозного прогресу на патріотичній ниві наші провідні політики замість того щоб довести справу до кінця починають оглядатись на право, на ліво, слідкувати за сіюминутними рейтингами і в результаті справа кидається на півдорозі. А країна страждає.



Причому хворіють на цю хворобу абсолютно ВСІ наші політики(я проукраїнських маю на увазі, звісно ж, про українофобів мова взагалі не йде). І ось вам два живих, реальних, свіжих приклади, з двох протилежних полюсів проукраїнського політикуму:



Приклад №1: скільки разів Порошенко казав що вні обома руками за єдину державну мову, скільки раз він публічно заявляв що підтримка Української мови це дуже важливо? Я не рахував скільки саме але дуже часто президент таке заявляв. Та це і логічно. Якщо ми визнали УПА, якщо ми прийняли закон яким засудили комунізм і нацизм, якщо в нас в країні загалом таке патріотичне піднесення то цілком логічно було б зробити наступний крок і скасувати таки ганебний мовний закон 2012року. Або запропонувати до нього такі поправки які б реально захистили Українську Мову і припинили б повзучу русифікацію України. Але ніфіга. Президент навіть і не чухається в цьому напрямі. І тому ми бачимо абсурдну ситуацію: загалом в плані патріотизму Україна зробила потужний крок вперед, а мовне законодавство зараз навіть гірше ніж було в часи Кучми! Невже пану Порошенку хтось нарадив що відновлення мовних законодавчих норм які діяли ще в часи Кучми розколить країну? Та хай Президент таких дурних радників жене з власної адміністрації далі ніж очі бачать. Не можна одною рукою підписувати важливі проукраїнські закони, а іншою залишати в силі закони антиукраїнські і русифікаторські(навітьь не вносячи в них ніяких правок). Не можна одночасно кричати що «ми зупинили агресора» і при цьому не робити ніочго щоб зупинити внутрішню агресію проти української мови.



А ось і Приклад №2. З прямо протилежного боку і теж дуже ганебний



Депутати ВР пов'язані з Коломойським голосували цієї весни за закони про декомунізацію. Голосували ще й нахвалювали їх. І ЗМІ Коломойсьокго дуже позитивно схвалювали ці важливі для країни рішення і блогери пов'язані з Коломойським аналогічно. А зараз як тільки запахло місцевими виборами, так зразу 1+1 і інші ЗМІ розгорнулись прямо на 180 градусів і виявляється що перейменування вулиць і міст пов'язаних з тоталітарним режимом , яке прямо передбачено цими законами і про яке всі знали,це вже погано, це же нехарашо, виявляється країні на це «грошей нема». А навесні вони значить були чи що? чи квітні цього року фінансова ситуація в країні була в рази краща ніж зараз? ні, чи не гірша навіть була. Не можна одною рукою виїжджати на патріотичних гаслах, а іншою захищати комуністичну топоніміку, це абсурд