Треба зрозуміти одну просту річ. Будь-які вибори на непідконтрольних територіях — це зрада. Навіть якщо вони будуть за найкращим українським законом, а на кожній дільниці сидітиму десятки спостерігачів ОБСЄ.

Чому? Бо вони пройдуть під контролем бойовиків. Поки бойовики не роззброєні, поки загони т з «ополчения» контролюють окуповані райони будь-які вибори лише легалізують тих на кого вкаже хазяїн цих самих загонів тобто Кремль. Бо ці «демократично обрані» місцеві ради наступним же своїм рішенням легалізують вчорашніх бойовиків-терористів, як «народну міліцію».

Якщо бойовики будуть роззброєні ДО виборів — це інше питання. Тоді вибори це нормально. Тоді хай там хоч 150% наберуть представники Опоблоку чи/та люди Ахметова. Якщо за ними не стоятиме зброя то примусити їх діяти в правильному напрямі в Києва сили знайдуться.

І саме тому ні самі бойовики ні Росія ніколи не погодяться на роззброєння окупаційної армії. І це питання: роззброєння тих місцевих жителів які входять в незаконні збройні формування його же навіть ніхто не ставить. Розуміючи його утопічність.

І ніяких ілюзій про виведення російських військ. Їх вивід не проконтролюєш. Більш того Москва цілком може таки витягти з зони боїв своїх громадян. Але тих тисяч місцевих(які все одно керуватимуться з Москви) бойовиків які залишаться їй вистачить для контролю над регіоном з головою.

І ніяких ілюзій про «контроль над Кордоном». От уявіть собі навіть розмістили кілька тисяч наших солдат на кордоні. І? вони ж будуть між двома вогнями з одного боку російська армія з іншого «народна міліція Донбасу»(тобто вчорашні сепаратисти) числом тисяч в 20 людей..І за будь-якої спроби реально відрізати Донбас від Росії ці дві сили просто влаштують нашим прикордонникам люту смерть. Це не теорія. таке вже було.В липні 2014р. Погугліть, наприклад, запит «Зеленопілля».

Ітого ми отримуємо легалізованих бойовиків, ми НЕ отримуємо Донбас бо його і далі контролюватимуть бойовики, тобто тепер вже «народна міліція». З Росії зняті санкції. І на закуску. «Народні міліціонери» тобто терористи-бойовики, як громадяни України, службовці законної структури, матимуть повне право ВІЛЬНО ПЕРЕСУВАТИСЬ УКРАЇНОЮ. Не знаю як ви а я коли дійшов в роздумах до цього висновку почав хвилюватись за власне здоров'я і безпеку.

І за все це Україна ще й буде платити.

Одним словом погодитись реально на проведення виборів (не робити вигляд, не демагогствувати, як ми це робимо зараз, а саме реально погодитись і провести їх) — це реальна зрада.

Чи розуміє це Порошенко? Так. Чи зрадник Порошенко? На даному етапі я думаю Президент не хоче або не може напряму відмовити нашим західним «партнерам», а тому намагається максимально затягнути часу імітуючи переговори. Це єдиноможлива, правильна стратегія.

Чи може Порошенко в решті решт таки зрадити якщо його таки припруть німці і французи? На жаль це цілком можливо. Хоча я впевнений що він цього не хоче і буде відпиратись до останнього. Поможи йому і нам Господь в цьому ділі.