Нардеп від БПП і потенційний кандидат в оновлений уряд Олексій Гончаренко у інтерв'ю «Главкому» почав захищати русифікаторський антиукраїнський мовний закон Ківалова-Колісніченка, зокрема висловив і таку думку: «украинец с рождения двуязычен, так же, как для любого бельгийца достоинство, что он сразу знает бельгийский, фламандский, французский, некоторые еще и немецкий и практически все – английский.» http://glavcom.ua/news/361734.html


Отака от ідилічна, на думку нардепа, ситуація в Бельгії. Взагалі Бельгію русифікатори часто наводять як приклад успішної двомовної країни. А як там насправді?


Почнемо з того що ніякої «бельгійської мови» немає в природі. Яким треба бути невігласом щоб про неї говорити, я навіть не знаю. Але не це головне.

Головне ось що:

В Бельгії живуть два народи: фламандці що говорять голландською і волани що говорять французькою. І ставляться вони одне до одного приблизно так як ми до росіян і росіяни до нас. Ніякої єдиної бельгійської ідентичності, ніякої єдиної політичної нації в Бельгії НЕМА. Немає і загально-бельгійських партій. Всі партії поділені за мовною ознакою(окремо голандськомовні соціалісти і франкомовні соціалісти, голландськомовні ліберали і франкомовні ліберали). Постійні конфлікти між франкомовними і голандськомовними підривають бельгійську державність, Бельгія вже декілька разів була за крок від розвалу і є просто дивом що вона досі не розпалась.Чи такою ми хочемо бачити Україну?