Давно хотів написати щодо справи Надії Савченко одну важливу річ і все забував. Так от:

Ми постійно наголошуємо що вона невинна у вбивстві російських журналістів бо її полонили ще до цього. Імовірно так і є. Але з цієї позиції можна зробити ХИБНИЙ висновок шо «а от якби вона дійсно стрельнула по позиціям бойовиків і при цьому вбила б журналістів то це дійсно був би злочин».

Справа в тому що під час бойових дій (який би вони статус не мали) якщо якась мирна особа (зокрема журналіст) на свій страх і ризик залізла на військові позиції то воїн протилежної сторони НЕ ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ чекати поки мирна людина ці позиції покине. Позиції противника це законна військова мішень і якщо якась мирна людина поперлася на них на свій страх і ризик то це її проблеми. Якщо воїн випадково її вб'є то це не буде злочином ні за яким правом.

Тобто щоб засудити Надію навіть у випадку якщо від її пострілу чи за її наведенням помер російський журналіст треба довести що вона зумисне цілилась саме в того журналіста, а не просто атакувала позиції противника, де той журналіст ошивався. Неважко здогадатись що на практиці це практичн ніяк не можна довести.

Самі подумайте якби було інакше то для припинення будь-якої війни достатньо було просто позавозити на бойові позиції сторін купу журналістів і всьо і вже типу «воєвать нізя». «Чомусь» ніхто до такого «геніального» кроку не додумався. І от чому я вже вище і пояснив.