5f2afdff768dd.jpg

Відмітна риса російського начальства — публічні рапорти про досягнення, які тiльки можуть трапитися в майбутньому. При цьому, будуть успіхи чи ні — велике питання. А якщо будуть, то їх очікуване значення теж сумнівне.

Це прийом державної пропаганди, націленої на навіювання населенню можливого в вигляді того, що вже відбулося. І дуже багато росіян, роками піддавалися подібної маніпуляції, давно перестали відчувати різницю. У них на телевiзiйнiй підсвідомості вибито, що озвученi плани (фантазії) на майбутнє — сприймається, як доконаний звершений факт

Оскільки актуальних проривів в РФ немає, то у кожного начальника стоїть завдання підтримувати оптимізм в громадянах і заодно демонструвати вищому начальству свою активну роботу.

Один з лідерів серед чиновників, по такого роду заяв — міністр промисловості Д.Мантуров.

Він обіцяв виробництво першого російського електромобіля Zetta до кінця року, повідомив про розвиток мереж 6G в Росії, оголосив, що в 2021 році в Росії будуть випускати мільйони вакцин від ковіда. Хоча автовиробництво тільки падає, немає ще в РФ горезвісних «чіпірующіх» 5G, а до вакцин ніхто в світі поки не підібрався. Та й якість російських вакцин можна уявити, якщо про них щодня повідомляють, як про минулі всі випробування. Причому, зі 100% успіхом.

Все буде. Саме передове і в мільйонах екземплярів. Як і було обіцяно. А в майбутньому, коли вас не буде — ніхто і не згадає про обіцяне.

Адже вся країна, згідно обіцянкам, давно їздить на Ё-мобілях, а Роскосмос, якщо судити за заявою Путіна 2018 року, вже освоює з 2019 року Місяць і Марс. Росія наздогнала по ВВП Португалію, газифікувала Сибір і завоювала найбільше медалей на Олімпіадах i Чемпiонатах. Причому на всіх! Це те саме «завтра», яке так і не настало. І навряд чи настане.

Але, саме з Кремля, нiхто не вимагає від чиновників на місцях стати реалістами. І повідомляти тільки про реальні результати. Таким чином народ продовжують зомбувати планованим у вигляді доконаного. Тобто, не демонстрацією реальних результатів, а бравурною презентацією «прожектів». Ними росіян годують з народження. Варто тільки озирнутися і пошукати те саме, обіцяне тими, за кого жителі РФ продовжують тупо голосувати.

Втім, коли результати є, їх видно. І повідомляти про них немає потреби. Так і з результатами російського начальства. Вони у нього наочні — ніякі.

Хронічна російська брехня і маніпуляція полягає і в цій формулі, яку щосили експлуатує Путін: «Ми раніше завжди були самими великими і в майбутньому станемо ще величніше!» А для більшого впливу — на федеральному ТБ показуються мультфільми з міжгалактичними ракетами, виступають «авторитетні» спікери, які на словах переконують глядачів в наявності неперевершеної техніки, демонструється комп'ютерна графіка з підкоренням Місяця і т.п. маячня. Обіцянки підвищити надої і зменшити вихлопи в атмосферу, збільшити зарплати вдвічі і зменшити податки втричі ... Але, очікування райського життя в майбутньому, повинно компенсуватися «деякими» труднощами в житті сучасному.

А той, «невеликий» проміжок між минулим і майбутнім, який і є сучасністю, тимчасово, через зовнішніх злих сил (є й інші варіанти), тимчасово — не дуже великий. Повiрте, тимчасово — тiльки одне життя. Ваше життя! Але, це не головне, росіяни! Головне, що ви були великими і обов'язково будете ще величнiше! Але не зараз. Не сьогодні. Чи не при вашому житті! I не турбуйтеся, про велич вам не забудуть нагадувати все ваше життя.

І цю цинічну гидоту багато хто сприймає, як одкровення. Забуваючи про те, що в минулому вони не жили (а його історія прикрашена і перекручена), як не жити їм і в майбутньому (де можна буде переконатися у брехні путінізму).

Живуть вони і брешуть їм якраз СЬОГОДНІ!

5f2afe13f1a7e.jpg