Вже тиждень по всій території США не вщухають протести, пов'язані зі смертю чорношкірого американця від дій поліцейського, який душив його. Ця трагедія, що сталася в Міннеаполісі, викликала хвилю протестів по всiм США. Демонстрації переросли в безлади і зіткнення з поліцією. Є загиблі.

У деяких європейських столицях пройшли масові мітинги в підтримку американцiв i людей, які страждають від подібного насильства.

Кілька днів по тому в російському в Єкатеринбурзі співробітники Росгвардіі застрелили людину за підозрою в крадіжці шпалер з будівельного магазину. При штурмі його ж квартири.
Ця подія в Росії масово не обговорюється і тема засудження правоохоронців майже не піднімається.

І в першому, і в другому трагічному випадку загинули люди. З вини тих, хто зобов'язаний захищати народ цих країн. Але, якщо американська подія викликала хвилю обурення і засудження всієї країни, то російська подія максимально приховує владою і не викликала в російському суспільстві особливого обурення та публiчного обговорення. Кілька активістів, які вийшли з поодинокими пікетами (в Росії більше одного на відстані до 50 метрів заборонено збиратися!), які засуджують дії силовиків, були швидко «скрученi» тими ж росгвардiйцями.

У цьому порiвняннi дуже виразно проявляється різниця між вільним демократичним світом, в якому кожна людина має право на вибір і демонстрацію своїх вимог. Які влада зобов'язана приймати до відома і звітувати в їх здійсненні. I навпаки — рабським світом, лякающим всіх, що має безкарне право вбивати будь-кого. Де захист має державний каратель, а не його жертва. І в такому рабському суспільстві майже неможливі відкриті виступи незадоволених. Чорношкіре населення США боролося і домоглося багато чого за рівні права і свободи в своїй країні. І в цій боротьбі беруть участь всі люди, незалежно від кольору шкіри. У Росії все навпаки — там залякане суспільство боїться репресій і покарань за прояв незгоди з діями влади. І боязно стоїть на колінах по своїх норах.

Американцi — раби в минулому! А росіяни — раби діючі!

Black Lives Matter vs. Russian Lives Matter. Вiдчуй рiзницю!

5ed76aa9541fd.jpg