Тут також ви знайдете відповідь,чому «першим ділом» Садовий ,ще не оформивши приєднання сіл до міста ,вже «подарував» селянам ЦНАПи..
----
У Брюховичах (Селище поблизу Львова )відбулися громадські слухання щодо перспектив подальшої адміністративної та територіальної приналежності Брюхович, на яких було вирішено створити окрему Брюховицьку об'єднану територіальну громаду й не входити до складу Львівської ОТГ-

Ось правильна,інтуїтивна ,хоч ,можливо і трохи запізніла реакція Громадян і їх обранців( так є коли обранці не особливо «відірвані від людей»)
«Зло перемагає тоді, коли хороші люди нічого не роблять. — Едмунд Бьорк

Між іншим.Один несподіваний момент,котрий не врахували „непокірні“ сільради, котрий би дуже полегшив агітацію проти об'єднання навколишніх сіл з містом.
Момент у тому,що за це „об'єднання“ заплатять ВСІ.. або майже всі домогосподарства…Заплатить непередбачливий господар,що не приватизував землю. Тобто майже всі мешканці,котрі ,природньо,за роки свого життя збудували , не задумуючись про брання дозволу у райраді на добудовану кімнату чи навіть „собачу будку“..Вони ж тепер будуть „місто“..

А незнайомим з „порядками у місті“ варто пояснити, що існує „Схема“ (говорю ,орієнтуючись у питанні,тому що стикнувся особисто) абсолютно корупційна, створена Міністерством Юстиції (що це дійсно так — запитайте у знайомого адвоката).А ще є Львівська прокуратура,давно „оброблена“ Мером Андрійком діляночками,квартирками..
Хоч було багато вихваляння про „розділення питання землі і питання власності на будинок“ – зараз НЕМОЖЛИВО приватизувати землю при наявності самобуду на ній(навіть якшо він створений власником землі) і неможливо „узаконити самобуд“,якщо землю не приватизовано.
І навіть через Суд неможливо це замкнене коло розірвати…Суд лише дозволяє звернутись знову до міської ради(виконкоми якої власне „кормляться “ з цієї ситуації) .А міська рада-«захоче або не захоче»..Тобто Мінюст часів «постмайданного дегенерата» Петренко працював чітко на «Схему»..Чи йшли відкати в Міністерство з районів ,областей –не знаю, але логічно,що йшли..

5ecca9542d9c9.jpg


До речі, це питання «стоїть руба» по всій Україні у всіх містах..Ціна питання різна… і переважно залежить від наявності «зайвої землі » у містах..
Якщо у Львові ціна «розірвання замкнутого кола» у міськраді через «потрібних людей» 5 000 доларів,то у Харкові якісь мізерні 20 000 грн..07.03.2019 .Правоохоронці Харкова затримали двох чиновників за одержання хабара в 20 тисяч гривень


Продовжуючи тему..Наслідку для деяких оптимістично налаштованих селян(більшість котрих досі мають виділену,але не приватизовану,з кадастровим номером землю) входження їх сіл у місто..Вони не зрозуміли, чому Мер Садовий першим ділом створив відділення львівських ЦНАПів у селах,котрі намірився приєднати.До речі,не маю особливих зауваг до працівників Цнапів -вони люди підневільні,тобто лише приймають і видають документи...Всі «справи плануються і робляться» у віднедавна неприступних після масових протестів кабінетах міськради поверхами вище.

А ще багато хто з тих,хто не очікує такого рівня корупціїі у «Львівській патріотичній Мерії» не зрозумів(напевне мізки не «заточені правильно»),що навіть зараз,під час епідемії і значного зменшення можливостей заробити на землі виконкомом і «особливо наближеними» до Мера ,таким чином за рахунок «опту» можна збільшити «харчову базу». Навіть ціною певного зменшення величини хабарів....Тобто пан мер ПЕРЕОРІЄНТОВУЄ «харчовий ланцюжок» на себе.

Неофіти-городяни ще не відчули,що «попадають на бабло»..
Вони не зрозуміли,що коли зараз сільська рада майже автоматично дає дозвіл на узаконення самобуду, то у Місті це не так. Далеко не так.. зовсім не так. Громадян ОЧІКУЄ «Девять кіл пекла» з дозволами,погодженнями ,довідками,судами і рішеннями… Тому що очікувана вигода для всього «харчового ланцюжка» -це мільйони.. І це лише на одній цій «Схемі» ім. Міністра Юстиції Петренко(з «подачі» Яценюка)..
Міністра,що прийшов «на хвилі Майдану» ,напевне щоб реформувати Міністерство і полегшити життя людей…Сумний жарт.

«Революцію задумують романтики, втілюють в життя фанатики, а її плодами користуються негідники» —
Томас Карлейль

Апропо..Львів приведено скоріше як приклад. Така ситуація у багатьох містах,або їх очікує (де стоїть питання розширення агломерації..)

Яка ситуація на даний момент.? Є Звернення у Столицю Міста(Садового) Щодо розширення меж Львова за рахунок 20 сіл і є контрзвернення багатьох сільрад навколишніх сіл щодо створення ОТГ…Тобто зараз визначається (станом на травень 2020) вже Кабмін .

Низка об'єднаних територіальних громад негативно відреагували на пропозицію Львова щодо об'єднання з сусідніми населеними пунктами. 13 січня заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач звернувся від імені міської ради Львова з офіційним листом до Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Львівської ОДА з пропозицією об'єднати Львів з 20 сусідніми населеними пунктами.


Аргументи Садового(популістичні):

щоранку близько 150 тисяч мешканців довколишніх сіл та містечок приїжджають до Львова, сплачують тут податки, але не мають жодного впливу на життя міста. Відтак децентралізація дає можливість створити велику львівську агломерацію, що забезпечить низку переваг для всіх учасників процесу.

Думаю ,всім зрозуміло ,що це аргументи виключно'на публіку"..

Бо ПАН АНДРІЙКО , звичайно ж,не буде рекламувати інші факти у його міськраді :

------

Лише 2019.За інформацією видання Zaxid.net, на хабарі затримали 40-річну Ілону Мельник, яка є заступницею керівника відділу реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень управління державної реєстрації юридичного департаменту ЛМР за сприяння у прискоренні процедури державної реєстрації права власності на земельну ділянку.

-----

Вироком Галицького районного суду м. Львова від 5 квітня 2019 рокуза вимагання 7 тис. дол. США хабара до штрафу у 850 грн було засуджено провідного спеціаліста відділу правової експертизи з містобудівних та житлових питань Управління правової роботи юридичного Департаменту Львівської міської ради Богдана Ваверчака.



5eccaefddf9c6.jpg

------------------------------------------