5fc359247a3f7.png


Не буду кривити душею, я чекав і надіявся, що руде одоробло Дональд Трамп піде в політичне небуття. Світ втомився від його нерозумних і незрозумілих витівок та істерії. І те що цей хамовитий та недолугий хуліган програв, але всіма правдами і неправдами старається втриматися в кріслі, думаю нікого не дивує.
Трамп знає, що після після інавгурації Байдена він може потрапити до в'язниці за податкові махінації. Це дуже серйозний злочин для Америки який суворо карається законом.
Думаю варто нагадати, що Трампа і раніше звинувачували у фінансових махінаціях — буквально напередодні виборів ЗМІ писали, що він ухилявся від податків. Тоді пронесло, вибори, дебати, можливі звинувачення в політичному переслідуванні...


Але тепер настає для Трампа час істини.
Замітка про прийдешнє переслідування Трампа з'явилася в німецькому виданні Focus. Імовірність тюремного ув'язнення для чинного американського лідера автор вважає вельми високою, посилаючись на висловлювання американського історика Тімоті Снайдера, впевненого, що Трампа від в'язниці може врятувати тільки нове президентство.
Чи є у Трампа можливість цього сценарію. Думаю її, цієї можливості у рудого клоуна немає.
Чи є серйозні чинники, здатні перешкодити приходу до владі 20 січня 2021 року обраного президента Джо Байдена? З точки зору експертів, немає.
І прихід Байдена в Овальний кабінет це всього лише справа часу. Трамп задовбав вже всіх, і здається що всі вже налаштовані на скоріше завершення цієї трампопопеї.
В останньому випуску Авторитетний лондонський тижневик The Economist пише, про те, що вся американська виборча тематика зведена до мінімуму" А скільки можна!".
Статті "Мистецтво програвати" і "Трампівскій Білий Дім рухається до гіркого кінця, відмова Трампа здатися шкодить Америці" презирливо описують досить жалюгідні спроби Трампа за всяку ціну утриматися при владі.
Більш того, фондова біржа і фінансова система Америки в цілому по суті плюнули на Трампа. Яскравим доказом цього є серйозне зростання головних біржових показників на цьому тижні. "Доу Джонс" 24 листопада, вперше в історії, перевищив рівень 30 000!
Зрозуміло, головним фактором біржового зростання є перспектива успішної вакцинації і, отже, закінчення епідемії. Але якби існувала хоч невелика загроза політичної нестабільності, то і біржового зростання б не було.
Тому на мою думку Джо Байден буде президентом Америки хочуть трампісти різних мастей і національностей того чи ні.

Тепер спробуємо дати прогноз, а якою буде політика адміністрації Байдена щодо Білорусі, України і самої Росії?
"Не можу втриматися від лихослів'я: не один мільйон російських кретинів вже багато років мріють про "друге пришестя Дядечка Джо (Сталіна)". Їх бажання, схоже, виповнилося: дядечко Джо, тільки інший, скоро постане біля кордонів Росії. Тільки, боюся, що радості російським кретинам це не завдасть." так вдало і влучно висловився російський політексперт Олександр Нємец. І я з ним повністю згоден.
Скільки б не кипіли в "праведному" гніві ординські СМІ, скільки б не лили бруду на голову Байдена, але трампівського підкилимного одобрямс для ботоксного кремлівського вбивці і гопника вже не буде.
Пам'ятаєте як в ході перевиборної боротьби Джо Байден дуже жорстко висловився про Луку Бульбонародженого і одночасно проїхався по Трампу: "Чому він ніяк не реагує на дикі події в Білорусі?".
Неприємний сюрприз для Москви і дуже приємний для України і Білорусі стало призначення Ентоні Блінкена на пост держсекретаря майбутньої Адміністрації Байдена.
Це той "архітектор" системи американських санкцій відносно Раскі Фєдєраскі відразу після початку російської агресії в Україні в 2014 році. На той час Ентоні Блінкен займав високу посаду в Держдепі за президентства Обами.
І Блінкен не заставив себе чекати. Він вже зробив кілька серйозних заяв про пріоритети нової зовнішньої політики Америки. З них легко зрозуміти, що тепер плішивим та кривавим диктаторам Пуйлу і Лукашенкі, ні будь-якої іншої промосковської капості в Україні ні на що хороше розраховувати не доводиться.
Більше того, дуже значима заява самого Байдена, що "Америка повертається і знову сидить на чолі столу!". Що це значить? А це означає перехід від трамповского ізоляціонізму до дотрамповскому "інтернаціоналізму".

Починаючи з 2016 року Трамп багато разів базікав: "З Росією треба дружити", "Путін хороший хлопець" — і діяв відповідно. Антипутінські санкції при Трампа вихолощувалися і серйозної шкоди Кремлю не наносили.
Я чомусь упевнений, що була підкилимна домовленість між Трампом і Путіним про розподіл сфер впливу і розподілу можливостей для фінансових махінацій. Запасайтесь попкорном, справжня перевірка зв'язків Трампа з Путіним ще попереду.

З Байденом таке неможливо. Байден має стійку позицію і ніяких іллюзій відносно ні Пуйла ні загарбницької політики кремлівської Орди. Він багато разів заявляв, що не визнає ні анексії Криму, ні "незалежності" Абхазії і Південної Осетії. Як стверджують опозиційні білоруські сайти, Байден навіть заявляв про своє бажання "зламати хребет путінському режиму". Так, Байден щиро розглядає Росію в якості головної загрози Америці і докажіть мені, що дід Джо не має рації?
Так з чого — або, точніше, з кого — почне Байден дії проти Москви і її сателітів?
Не позаздриш недалекому і тупому клоуну, який волею випадку і одурманеному електорату отримав в криві руки булаву президента, Вэньке Зелупенському.
Це дурбило, чи то не з великого розуму, чи то з хронічної обдовбаності у другій половині 2019 року і на початку 2020 року не шкодував зусиль, щоб нарити на замовлення Трампа компромат проти сина Байдена який працював раніше в українській газовій компанії "Бурісма"... і самого Джо Байдена!
І як би Зелупенський зараз не виправдовувався в своїй манері постійно брехати, ні для кого це не є таємницею. У телефонній розмові з Трампом він обіцяв, що в нього є свій генеральний прокурор, маючи тоді на увазі пана Рябошапку, який все порішає. Також на Заході теж ні для кого не є таємницею, що Зелупенський і Козломойша є політичний проєкт Кремля і доказів для цього достатньо. В Україні розгорнулася масована атака на патріотичні сили і повернення до влади і управління пропутінських ставлеників Януковича. Путін віддає пріоритеті в різних сферах бізнесу Козломойші, який вже бачить себе губернатором Української губернії при Російскій імперії. Маріонеткі Козломойші Зелупенському знайдуть місце в якійсь там імперській комісії при губернаторі. Всі ж знають, що "рускіє сваіх не брасают" особливо гнид і ублюдків.
До цього придурковатого любителя відосіків ще діло дійде, але спершу на мою думку Байден візьметься за бацьку Лукашенку. Падіння бульбонародженного завдасть дуже серйозного збитку всій путінської системи.
Що конкретно буде зроблено? Це нескладно передбачити. Для цього Байдену достатньо налагодить ефективне співробітництво щодо Білорусі з лідерами Франції, Німеччини, Великобританії і з керівництвом ЄС.
Справжні і дієві, а не косметичні санкції проти Білорусі і Раски Фєдєраски, дадуть і дуже швидко, позитивний результат, що б звалити ці два антилюдські режими.