5f797bde5c2ac.jpg


Коли в твоїй країні ...раси чоловіки тікають від свого обов'язку захищати батьківщину світ за очі, хто на росію до hуйла, хто в Білорусь до бо бульбанародженого «трьох-процентного» бацьки. Коли в твоїй країні «говнокомандувач» срулячий недоносок чотири рази уклоніст від армії, боягуз і покидьок, а вся його військова заслуга тільки в тому що він поїв солдатського борщу, тоді доводиться за зброю братися жінкам.
А що роботи, свою землю, своїх дітей, батьків та рідних комусь потрібно боронити від лютої та підлої російсько-ординської зграї.
Красива та мужня жінка, молодший лейтенант Любов Плаксюк, яка очолює взвод управління самохідного артдивізіону «Гіацинтів-С» 26-ї артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича. Любов Плаксюк підписала контракт у 2016 році.
-Мені запропонували посаду радіотелефоніста в 14-му батальйоні територіальної оборони «Черкаси». За кілька місяців стала командиром відділення. Згодом потрапила до артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича", — розповіла офіцер.
Вона була командиром відділення зв'язку, командиром відділення управління, виконувала обов'язки офіцера-психолога одного із самохідних дивізіонів артилерійської бригади. На початку листопада 2016-го потрапила в район проведення АТО.
Її знайомство з артилерійськими установками розпочалося зі 152-мм дивізійної самохідної гаубиці 2С19 "Мста-С".
-Коли побачила "Гіацинти-С" і вперше проїхалася на машині, то відчувала гуркіт мотора, від якого перехопило подих. Зрозуміла, що це моє. Придивилася до роботи номерів розрахунку, прочитала кілька книжок з артилерії. Поступово вивчила конструкцію самохідної артилерійської гармати 152-мм калібру та зробила дебютний постріл з неї на полігоні в Гончарівському на Чернігівщині", — розповіла Любов Плаксюк.
Жінка продовжує вивчати різні види артилерійського озброєння та працює над підвищенням результативності стрільби, натхненно прокладає маршрути для маршів у десятки кілометрів, розробляє цікаві завдання для розрахунків. Любов Плаксюк навіть проводила тренування особового складу як командир батареї.
У 2019 році артилеристка отримала відзнаку "Людина року-2019" у номінації "Охорона та оборона".

Поки в Україні є такі жінки, я вірю, що ще не вмерла Україна і в не є майбутьнє!
Слава Україні! Героям слава!