В далекі-далекі часи, в одній неіснуючій більше країні, там де

«Садок вишневий коло хати, Хрущов над вишнями гуде, що комунізьм вам приведе

була популярна частушка, яка зараз стала міжнародним девізом війни з барановірусом:

«На углу возле аптеки
Задавили человека.
Помощь скорая спешила –
Еще сорок задавила.»

З тих часів змінилося багато чого. «Медицина в настоящее время достигла таких высот, что сейчас уже практически не встретишь здорового человека.

Карантина, кисень, квакцина – барановірусний ККК. «На борьбу с COVID-19 бросили все силы. Силы оказались без мозгов.

Мізків нема, зате загорілися рвачєбниє зади провести поголовне тестування. Навіть тести мільйонами зібралися купити. Питаєте шо воно дасть? А какая разніца?

Всі тести, які на даний час використовуються для відлову хворих-інфікованих барановірусом не є інструментом лікарської діагностики, який би відповідав у бінарному коді так/ні. Кваліфікація пересічного лікаря чи лаборанта дозволяє використовувати лише прості стандартизовані методики з високими ймовірностями правильного результату.

Нажаль…нажаль… почувається добре (с).

В медицині ці вимоги поєднати неможливо. Методика або проста і тоді її критикують за несправжньо позитивні результати, або дозволяє отримувати високоточні результати, але тоді процес відбору, зберігання і дослідження матеріалу обставляється такою кількістю застережень і обмежень, що пересічному рвачу простіше накарлякати бомагу з довідника Стеля. (Хоча авторитетні люди кажуть, що для добування знань нині використовують інше джерело).

ПЛР – це інструмент наукового дослідження. ДНК. І навіть нобелівський автор цієї методики скептично відносився до її використання для аналізу РНК без додаткової верифікації результатів. Kary Banks Mullis помер 7 серпня 2019 року у добарановірусну епоху, тому тепер рвачі без кордонів можуть безкарно молоти найрізноманітніші нісенітниці про ПЛР-діагностику барановірусу.

По факту ж, у випадку так званих безсимптомних хворих (яких раніше чомусь називали просто здоровими) ПЛР-тест сам по собі не може навіть довести, що піддослідний організм зустрічався саме з ковідо-барановірусом, а не з якоюсь іншою генетично схожою віруснею. Но рвачі уже в прєдвкушеніє, «что прівівкі станут єжегоднимі».

***

«Почему фармкомпании до сих пор не выпустили мазь против потёртостей за ушами от ношения маски? Это ж золотое дно!'