За результатами місцевих виборів 2020 до Карлівської міської ради було обрано Міського голову – Світлик П.М. від партії «БАТЬКІВЩИНА».

При голосуванні за голів бюджетної та земельної комісій міський голова почав подавати інші кандидатури, які не були узгоджені на попередніх консультація з фракціями міської ради, але його пропозиції не знайшли підтримки серед більшості депутатів.

Така ж сама ситуація трапилася під час голосування за старосту Попівського старостинського округу. І тут Світлик вирішив запропонувати кандидатуру Симоненка від ПП «Батьківщина, але вона також не знайшла підтримки.

Через три дні до голови надійшов лист від жителів Попівського старостинського округу з прохання переобрати старосту на колишнього сільського голову Симоненка О., в цей час міський голова не діяв в інтересах громадян, а просто підписав рішення сесії і опублікував його. Але на наступне засідання вносить питання на розгляд „Внести зміни до рішення сесії про затвердження кандидатури старости Попівського округу“, яким просто хотів змінити прізвище старости і тут вже Світлик діяв не в межах та в спосіб передбачений законом. На запитання депутатів, чому міський голова не зупинив рішення, відповідно до закону та не виніс його на повторний розгляд сесії, то Світлик відповів, що не міг цього зробити, бо були кулуарні домовленості. Але залишається питання, якщо методом Світлика просто змінити прізвище у рішенні, то що робити із попередньою кандидатурою, яка по закону вже приступила до виконання обов'язків та звільнена може бути тільки відповідно до чинного законодавства? (Це Перша маніпуляція свідомістю простих людей)

Відповідно до ЗУ „Про місцеве самоврядування в Україні“ для регулювання діяльності міської ради приймається Регламент ради. Свого роду кодифікованим актом, який систематизує норми, якими врегулювано діяльність місцевих рад, є Регламент. Він є локальним процесуальним нормативно-правовим актом, який приймається місцевою радою на основі законів України та з урахуванням наявних її правових звичаїв, з метою регламентації форм і порядку здійснення нею діяльності, виконання функцій та повноважень. Визначених законодавством.

Маючи бажання на початку каденції домовитися про всі правила гри на березі, депутати всіх політичних партій, в тому числі і міський голова, приймали участь у робочій групі по підготовці тексту Регламенту. І єдиною перепоною у Регламенті стало те, що депутати хотіли погоджувати склад конкурсної комісії на заміщення вакантних посад, але голова вирішив, що це тільки його право затверджувати, але депутати і не хотіли затверджувати, а тільки погоджувати. Після прийняття Регламенту у редакції депутатів (за яку голосував „ЗА“ і сам Світлик, і вся Батьківщина), міський голова почав кричати, що Регламент є незаконним, бо нібито одним пунктом, який йому не подобається, порушує якийсь закон і виконувати його норми він не збирається. Але при цьому на заклик депутатів, про подачу до суду позову про скасування рішення, яким приймався Регламент», Світлик не подав і досі. (Це Друга маніпуляція свідомістю простих людей).

Після прийняття Регламенту Світлик почав приймати потрібних йому людей заднім числом, а коли вже строки «задніх чисел» скінчилися, то він все одно, нехтуючи нормами Регламенту, створив конкурсну комісію зі складом тільки тих людей, які були йому вірні і залежали тільки від нього. Відповідно до таких дій, коли міський голова неодноразово порушував домовленості із іншими партіями, більшість депутатів вирішила запропонувати Світлику винести питання на розгляд сесії про незадовільну роботу секретаря ради та дострокове припинення повноважень. Таке право мають депутати відповідно до Регламенту, але міський голова не виніс питання на розгляд, мотивуючи незаконно прийнятим Регламентом на його думку щодо конкурсної комісії та оскаржувати який він не збирався". Відповідно до такого небажання співпраці депутати не проголосували за порядок денний і сесія не почалася. Але після таких подій Світлик все рівно починає набір кадрів у комісію, яка не погоджена депутатами.

На наступному засіданні, депутати зрозумівши, що Світлик їх обманює знову, все таки приймають багато рішень для роботи громади і в тому числі, голова виносить рішення про погодження складу тієї ж таки конкурсної комісії, але вже після того як попередній склад прийняв всіх потрібних йому людей.

Але після таких дій більшість депутатів (21 із 26) просять голову скликати сесію по двом питанням:

1. Створення тимчасової робочої групи по діяльності секретаря ради Василець

2. Дострокове припинення повноважень секретаря Василець

Але навіть на законну вимогу більшості депутатів, у термін передбачений законом Світлик не скликав та не провів сесію.

І після того, як депутати самі організували, скликали та провели 4-ту позачергову сесію та достроково припинили повноваження секретаря ради Василець, Світлик почав кричати, що це також незаконне рішення, напевно таке ж як і всі попередні, які потім він все одно виконував.

Не погодившись із позицією більшості Світлик починає нову свою гру, постійно наголошуючи про незаконні дії депутатів, він жодного позову, про визнання таких дій незаконними, не подав ( Це Третя маніпуляція свідомістю простих людей).

Депутати провівши сесію четверту, провели потім і п'яту, так як розуміють, що зупиняти роботу громади не можна в жодному разі, але Світлик залишається на своїй позиції, що рада буде блокована поки хочуть зняти секретаря ради Василець, але тим часом користуюсь адмінресурсом та виконавчим комітетом приймає такі рішення, які вигідно йому та його оточенню та спонсорам. Два місяці він закликав депутатів домовитися, але при цьому тільки на його умовах, так це ж не домовленість, а ультиматум, при цьому наголошував, щоб депутати подали до суду про визнання своїх дій правомірними. І як тільки Світлик отримав копію позовної заяви від депутатів про зобов'язання його виконати рішення сесії, яку провели депутати, то він одразу побіг з криками "Палундра" до людей з проханням допомогти натиснути на депутатів, щоб вони погодилися на ультиматум Світлика, бо інакше через деякий час суд може зобов'язати Петра виконувати рішення депутатів і тоді ЩО? Знову рішення незаконне тільки в думках та бажаннях Світлика.

Ось і четверта буде маніпуляція свідомістю простих громадян, коли одному хочеться бути царем і йому здається, що не праві 21 депутат, а не один голова!

І на замітку за 21 одного депутата із більшості проголосувало 4696, а за Світлика, як кандидата на міського голову 1229, що лише на 116 голосів більше від його найближчого конкурента, тоді чому він вважає, що може нехтувати думкою депутатів, яких підтримало в 4 рази більше виборців та узурпувати владу в одні руки, як нібито йому передали власність над громадою та народом.

Вже двічі Світлик йшов на відпочинок із обраної посади, за те що створював авторитарний режим у раді та одноосібно розпоряджався бюджетом, просто по іншому в домовленостях він працювати не вміє!