#ПостНебайдужості

Історичний ландшафт київських гір і долини Дніпра це не пустий звук і це не місце для компромісів на кшталт — «потрібен сприятливий клімат для інвестицій». Чому? На мій погляд, очевидною є важливість збереження нашої міжнародної значущості, як країни що сумлінно зберігає та примножує унікальне культурне надбання.

Тут варто згадати один об'єкт, що сьогодні у більшості українців на слуху і який безпосередньо залежний від ступеню спотворення схилів Старокиївського плато над Поштовою площею та Подолом. Говорю про Андріївську церкву, яка номінована Національним заповідником «Софія Київська» до всесвітньої спадщини #UNESCO у 2010 р.http://www.primetour.ua/uk/excursions/museum/Muzey...

І ця заявка до цих пір на розгляді:https://amp-news-bigmir-net.cdn.ampproject.org/v/a...

Отримання статусу об'єкту всесвітньої спадщини це довготривалий процес, однак результат додає міжнародної ваги і відкриває потужний туристичний ресурс.

Натомість, в цей же час, ми спостерігаєм потурання апетитам девелоперів на Володимирському узвозі, на Набережному шосе, на вул. Сагайдачного, 29 та 18.

І якщо подивитись, то в кожному випадку знайдуться всілякі погодження пам'яткоохоронних установ, прикриття ніби справжнім інформуванням навіть штаб-квартири ЮНЕСКО. До речі, що насправді туди подається в якості інформування теж не відомо, адже процес цей непрозорий.

От і складається ситуація, в якій кругова порука під гаслом «людям теж хочеться гарно жить», «ой, облиште нас з вашими пам'ятками», Київ живе за мірками столиць нерозвинених країн світу. Втрачаючі справжні цінності накопичуємо зразки несмаку і безглуздя там де потрібно схаменутись і обмежити апетити.

#heritagetime #ICOMOS

Вдячна за фото Виктору Слабковичу