Російська пропаганда має кілька рівнів.

Вчора й сьогодні маємо гарний приклад для аналізу.

Отож, кроки роспропагади на одному прикладі.


Крок 1.

НТВ «випадково» пускає в ефір дикого оплотівця, який несе фігню про захоплення України і б'є журналіста.

Ціль: викликати гнів і скандал.

Рефлекторна реакція. В усі сторони понеслись крики «недороси – тварюки!». Справедливо. Тварюки. Але для чого це пропагандистам?

В цей час росіянин тихенько посміхається в куточку: так, так, хохли, то все нєдороси. Місцеві. Оплот.


Крок 2.

Недороські макаки по сигналу кремля дружно кидаються на захист виродка. Кричать, що була постановка. До них приєднується Ольгіно як під виглядом недоросів, так і українців. Тему розганяють по соцмережах.

Ціль: ніхто не повинен думати про роль росіян.

Рефлекторна реакція. Розгортається епічний срач між прихильниками недоросів і українцями. Тема срача: постановка чи ні.

В цей час росіянин рже вголос (хахли купілісь!) і тикає пальцем: сматріте, сматрітє! У хахлов гражданская інформационная война!


Крок 3.

На сцену виходить Рускій Лібєрал, Ворог путіна, Борєц За Свободу, Справжній Демократ, Попіратєль Корупції, Унічтожитєль Нєсправєдлівості (в даний час працює «другом України»). Весь в білому.

Виходить такий і каже: Я, Єго Високоблагородіє Русскій Лібєрал, со всєй висоти своєй лібєральності і високоморальності, заявляю: малороси нєправи! Украінци прави!

Ціль: овації рускому лібералу.

Рефлекторна реакція. Уррраааааа! Ми були праві! Лібєрал теж правий! Аааааа! Меседжами рослібєралів вкотре інфікуються українські сомережі. Наші ЗМІ цитують російських «друзів України» і беруть в них інтерв'ю.

Росіянин валяється під столом: развєлі хахлов, как котят, в трі шага!


Остаточна мета акції: 1) чимось гаряченьким відволікти аудиторію від обговорення санкцій США; 2) створити інфопривід, аби ще на крок просунути тезу про хороших росіян, які є друзями України в її конфлікті з малоросами. Так, так з малоросами, які вступили в зговір особисто з путіним, проти бажання росіян. Сама росія ніпрічьом.

Пропагандисти чудово знають, що й для чого вони роблять. Це лише маленький епізод, рутинна робота. Системна. Буденна робота за планом.


Висновки: не поспішай з висновками. Якщо бачиш жабогадюку – не приймай ні сторону жаби, ні гадюки. Як бачиш, що незначну подію роздули до аномального рівня – знай: тобою хочуть маніпулювати.

Не реагуй рефлекторно. Спочатку подивись на розвиток подій, потім підключай ВНД.

І головне. Завжди думай, що вигідно росіянам.


Російські пропагандисти, російські ватники, російські ліберали, російські дресировані макаки з Донбасу і Ольгіно, російські консерви в Україні працюють разом. Їх дії узгоджені і виважені.

На жаль, дехто з наших став добровільною підтанцьовкою в цій схемі. Застряг на другому крокові. Носиться з скріншотами постів недоросів і доказує, що це не постановка.

Це – постановка. Пости недоросів про постановку – теж постановка. Усе це – спектакль.

Не варто реагувати на те, що кажуть недороси. Це маріонетки, вони нічого не кажуть і не роблять без дозволу своїх російських хазяїв. Вони ніхто і звати їх ніяк.

На користь наведеного вище говорить продовження і роздування цієї історії, втягування нових персонажів, пріквели і сіквели.


Результат учорашнього заходу роспропагандонів: українці поділені на 2 табори. Сперечаються із-за дрібниць. А російські «друзі України» просунулись ще на метр. З нової трибуни такий «друг» штовхає лайт-версію роспропаганди, схидляє до капітуляції. Каже: ми за це здамо свого путіна, але ви теж здайте Пороха. І забудемо все!

І додає: а кто староє помянєт – тому глаз вон.

Не вірите? Дивіться самі. Хто там сьогодні в русні «дєжурний друг» України? Адже він вже висловився з приводу оплотівця. Читайте.


А найголовніше знаєте що?

Мало хто ообговорює санкції США. Всі слідкують за Санта-Барбарою, зрежисованою російськими пропагандистами.

Отаке.