Історія з побиттям журналіста НТВ оплотовцем схожа на постановку. І «УкроДРГ» тут ні при чому.

Всі знають, що справжнього прямого ефіру в РФ немає. Те, що видають за «наживо», йде з затримкою мінімум на 5 хвилин, щоб дати можливість редагувати.

Всі ці «ляпи» російської пропаганди не просто так. Кожний ляп добре виважений.

Скоро їхні журналісти розказуватимуть, як було їм противно робити пропаганду, як їх заставлялм. А про такі ефіри казатимуть: то я бунтував проти кремля.

Це стратегія. Це їх план.

Сценарій такий: росіяни зливають свого вождя, а нам виставили ціну — злити свою владу.

І не треба про 86% підтримки. Поки путін ще корисний – вони підтримують. Це як зі сталіним. Вчора ридали, сьогодні топтали.

Злив путіна було відчутно одразу. Ще з 2014 року. А зараз особливо. США ввели масштабні санкції. До Гааги Україна подала похвилинні дані російського вторгнення. Відповідальність все ближче. І репарації.

Росіянам цього не треба. Їм байдуже, хто в них сьогодні ідол, аби лиш втілював їхні хотєлки. Путін просто виконує брудну роботу. За кулісами наготові стоять російські лібєрали і дємократи, чекають, поки брудний путін доробить їхню спільну справу. А потім вийдуть на сцену, всі в білому, і почнуть вчити нас моралі.

Після пролитої крові, тисяч вбитих, десятків тисяч скалічених — росіяни нам пропонують угоду. Мах на мах. Ти – мені, я – тобі. Ми зливаємо своїх – ви своїх. І забудемо все, як страшний сон.

Такий обмін дасть росіянам мандат невинності. Мандат жертв. Це допоможе втілити ідею «нашиполітикинасстравілі» і «мижнєзналі». Це дозволить винести за дужки відповідальність російського народу за злочини проти України.

Вони скажуть: ми однаково постраждали. Це все путін і Порошенко винні.

Ось це «однаково» зараз дуже агресивно просувається.

Це «однаково постраждали» звільнить росіян від репарацій. Це дозволить закрити очі на вивезені в росію заводи Донбасу і на винищений Крим. Дозволить легалізувати віджаті підприємства і житло наших біженців. Росія в якості «тоже жертва» зможе брати участь у житті післявоєнного Донбасу і Криму.

А головне — на вбитих. На замордованих. На скалічених.

Вони запропонують спільне відновлення Донбасу і Криму, але те, що встигли вкрасти і віджати, залишиться у них. А на наших внуків, крім кредитів, ляже ще й тягар оплати відновлення наслідків російської агресії.

Найголовніше, «однаково постраждали» прирівняє їхніх агєєвих і наших воїнів. Адже якщо ми і росіяни — однакові жертви, то й дії наших військ – теж однакові. Відповідно, за кожний постріл російські лібєрали в білих шатах вимагатимуть відповіді в наших ЗСУ. Так і бути, рівноцінно вимагатимуть відповіді з своїх агєєвих.

Тільки в їхніх агєєвих буде відмазка: їх, бач, отруїла російська пропаганда. А в наших хлопців такої відмазки не буде.

Заради «однаково постраждали» як варіації «нашиполітікінасстравілі» росіяни готові вийняти з нашої спини ніж, який встромити три роки тому. Але витрати на лікування – порівну. Бажано, ще й зі Штатами і ЄС розділити. Торі РФ відбудеться легким переляком. (І одразу ж почне готувати новий план знищення України).

Тільки одне заважає втіленню цього плану. Для рівноцінності треба здати нашу владу.

Саме в цій точці зараз битва.

На жаль, багато хто вже готовий забути злочини росіян, готовий знов цілуватись в десна і заглядати до рота «старшому братові».

Як гриби, звідусіль повилазили російські «апазіционєри». Отак, три роки сиділи, а тут – повилазили. І ніхто їм голови не проломлює, як тому ростовському, який сфотографував могили кадрових російських військових в 2014 році.

Бо злив путіна сьогодні погоджений. Вже можна.

Вся увага руссоапазіциї прикута до України. Основні тези: погана влада, диктатура, націоналізм, утиски, рузьгеізиг, корупція.

О, корупція – то їх коник. Вони ж у себе вдома всі шубохраніліща побороли. Залишилось тільки хохлів навчити, як з корупційов боротись.

Молдаванів навчили. Так переживали росіяни за корупцію в Молдові, аж поки Додона не вибрали. А як став Додон – про корупцію в Молдові – ні слова. Мабуть, не стало там корупції.

На жаль, російска корупційна істерика заважає справжній боротьбі з цим ганебним явищем. Всі ці псевдоантикорупціонери дозволяють нашій владі розслабитись і нічого не робити в цьому напрямку. Бо вони чудово знають, що в цей важкий час ніхто не допустить додонізацію України. Тому розслабились.

Так, наша влада дуже далека від ідеалу. Але це та висота, яку здавати не можна, аби не давати переваги ворогам. Не тому висота, що вони такі високі. Просто росіяни закопались надто глибоко в лайно. Тому – висота.

Владу треба нещадно бити ломом, заставляти працювати. Бити ломом за промахи. Підтримувати успіхи. Дресирувати. Виробляти правильні умовні рефлекси.

Але не здавати на догоду росіянам.

Не на догоду.

Не для хотєлок росіян.

Спочатку росіяни хай здадуть Хуйло, спочатку хай буде ГААГА і репарації. Отоді можна ставити крапку. Коли стануть неможливими казки про «нашиполітікінасстравілі».

А тоді вже ми поміняємо Не в рамках договорняків з рашкою, а так, як нам схочеться.

… А в цей час МІП бере участь в тусовці, де обговорюють недопустимість «мови ненависті».

Отаке.