Якби в пеклі був інтернет, то Чєчєтов повторив би сакраментальне «развєлі, как котят!». Саме так, в газовому протистоянні наші розвели Газпром.

Думаю, найважче було змусити росію зробити побільше провокативних заяв. Для цього наші зіграли в слабкість.

Мене вчора трохи здивувало те, що Нафтогаз і Порошенко особисто звернулись до громадян України з проханням #прикрути. Я ще подумала: у вас же є адмінресурс, ви ж вже включили якийсь авральний режим, за яким теплопідприємства переходять в режим економії, вже й дітей на канікули відправили. Для чого було оце звернення до народу? Що це дасть? Чи дійсно все настільки погано?

А тепер стало зрозуміло: саме для того, щоб показати росії, що ми нібито в розпачі, що все настільки погано, що шантаж вдався. Щоб росія повірила, що схема-2009 йде за планом. Щоб Міллер зробив заяву про розірвання контракту, чим виваляв себе в лайні недоговороздатності в очах усього світу.

Я так і бачу, як наші сидять вчора і ждуть радикальних заяв від Газпрому. А їх нема. І тут комусь приходить ідея: а давайте зробимо обращєніє к народу!

І от виходить такий Нафтогаз, скупу сльозу витирає хустинкою, і каже жалібно:

- Люди добрі! Поможіть, хто чим може! Хоч по градусу, хоч по два скиньтеся! Бо от-от задушить нас Мацква і капєц прийде всім! Кароч, народе, #прикрути!

Газпром аж підскакує:

- Агаааааа! Тоді ми розриваємо контракт на поставку газу! Хахлисасітє! Ні! Ми розриваємо контракт на транзит! Європасасі!

А Нафтогаз за інерцією продовжує:

- Люди добрі, нам капєц... а, нє... не капєц, - дістає з кишені папірець, — О, що тут у нас? Аааа, то договір на постачання газу з Польщі завалявся. Якраз на березень! Люди добрі! Кароч, капєц відміняється. Дякую всім за свідомість, все ок!

І тут же повертається в сторону ЄС, картинно показує в північному напрямку, закочує очі і трагічним голосом каже:

- Леді і джентельмени! Бачили? Ви бачили, що витворяє той Газпром? Він же недоговороздатний! Вся рашка недоговороздатна! Тільки Україна виконує свої зобов'язання. Те, що в цю ніч не замерзли бюргери — заслуга простих українців! Україна давно вам каже, що рашку пора викинути зі світової економіки і обнести забором! Ото дивіться на Газпром і слухайте українців!

Десь так. Інакше як пояснити кризу рівня «памагітє, хто может!», яка завершується менше, ніж за добу? Словом, розвели кацапів як кошенят. Заодно й колаборантів зайвий раз підсвітили.

Отаке.