Відповідно до ст.30 Закону України «Про освіту», всі заклади освіти мають формувати відкриті та загальнодоступні ресурси з інформацією про свою діяльність і оприлюднювати таку інформацію на своїх веб-сайтах, у разі відсутності – на веб-сайтах своїх засновників.

ГО «Основи Свідомості» спільно з батьками-волонтерами було проведено масштабну роботу з перевірки наповнюваності веб-сайтів кожного окремого загальноосвітнього закладу міста, визначення їх прозорості та доступності в отримані інформації про загальноосвітній заклад , наявність на веб-сайтах загальноосвітніх закладів переліку усієї інформації та документів, визначених частиною 2 статті 30 Закону України «Про освіту».

Моніторинг веб-сайтів закладів загальної середньої освіти відбувався по районах міста, кожен освітній заклад міста розглядався окремо. Оцінювання веб-сайтів загальноосвітніх закладів міста проходило за трьома критеріями:

Переглянути результати проведеного моніторингу веб-сайтів закладів загальної середньої освіти разом з аналізом (візуалізація з відображенням частки кожного критерія) щодо відповідності прозорості та доступності цих сайтів, виконаних відповідно до вимог ст. 30 Закону України «Про освіту»:

Виходячи з вищевикладеного, маємо на превеликий жаль не дуже гарну картину у процентному співвідношенні щодо прозорості та доступності веб-сайтів загальноосвітніх закладів м. Кривого Рогу :

Загальна інформація по місту:https://drive.google.com/open?id=1Ssz-Sh0kM9D586iT...

Рекомендації ГО «Основи Свідомості» щодо виконаного моніторингу веб-сайтів загальноосвітніх закладів м. Кривого Рогу: https://drive.google.com/open?id=1JkfLtzMjST65jG4P...

P.S. ГО «Основи Свідомості» висловлює подяку всім батькам — волонтерам за надану допомогу в проведені моніторингу усіх закладів загальної середньої освіти. Дякуюємо всім за підтримку!