Тактика лідера президентських перегонів щодо уникнення участі в політичних дебатах виявилася нехитрою і прозорою. З очевидним розрахунком на те, що гідність опонента не дозволить йому опуститися до виконання вимог, які межують із здоровим глуздом. Тактика не нова, десь я таке вже бачив ... Ось, згадав нарешті: її в деталях колись розписав відомий знавець політичних інтриг Леонід Філатов:

Чтоб на ём была видна,
Как на карте, вся страна.
Ну, а коли не добудет,—
То добытчика вина!..


Чинний президент, опинившись в ролі Федота-стрільця, реально здивував. Навіть не тим, що винайшов мабуть єдину правильну лінію поведінки в цій ситуації — підіграти опоненту і посприяти йому розвинути власний задум до абсурду. А тим, що в тих пліснявих надрах Банкової, виявляється, ще може народжуватися креатив, з яким, зазвичай, наша політична еліта не товаришує:

Ты вчерась просил ковёр, —
Ну дак я его припёр.
Всё согласно договору —
И рисунок, и колёр.


Здається, від такої несподіванки штаб Зе дещо розгубився, але сумували там не довго. Й доби не пройшло, як м'яч знову опинився на полі супротивника вже з новими вимогами — тепер до персони модератора дебатів:

Коли ты царю слуга —
Подь за горы, за луга
И сыщи мне там оленя,
Чтоб из золота рога.

Влада не забарилася з реакцією. В заяві Зеленського насамперед була почута вимога до узгодження політично рівновіддаленого від опонентів модератора, тож олень був знайдений оперативно. Із справді золотою головою, хоча й без коси:

Чай, заждался? Добрый день!
Глянь в окно, когда не лень!
Ты заказывал оленя —
Ну дак вот тебе олень!


Сьогодні сюжет стрімко набирає обертів. Політична інтрига, яка з презирством відвернулася від другого туру президентських виборів, знову запанувала в інформаційному просторі. «Бути чи не бути дебатам?» — це питання виявилося значно важливішим в суспільстві, ніж питання про їх переможця, або, навіть, про переможця виборів взагалі.

М'яч знову на Зе-леному полі і глядачі, затамувавши подих, завмерли в очікуванні чергового удару в напрямку порошенківських воріт. Втім, за сюжетом відомої казки це має бути удар останнього відчаю:

Исхитрись-ка мне добыть
ТОЧАВОНЕМОЖЕТБЫТЬ.
Запиши себе названье,

чтобы в спешке н
е забыть.

Удар, який за підсумком подальших подій привів інтриганів до остаточної поразки.
Тобто до, здавалося мізерно ймовірної, перемоги Федота.

Тобто до ТОЧАВОНЕМОЖЕТБЫТЬ.