Все сталося так, як і мало статися в типовому трилері. Двоє зухвалих злочинців спланували масштабний теракт в столиці європейської країни, а спритний поліціант за допомогою агентури та спец гаджетів не тільки зірвав ці плани, а й ще запроторив невдах в буцегарню.

Але щось в цьому кіно не клеїться. Так буває, коли виходиш з кінозали з відчуттям легкого розчарування — начебто й артисти грали досконало, і неперевершені спецефекти, і чудовий музичний супровід, але дрібні сюжетні алогізми не дозволяють цьому витвору поставити найвищий бал.

Як раз до головної героїні питань немає. Тут все сходиться — рішучий полководець в спідниці щиро переконана, що для здобуття щастя на Землі цю планету треба знищити. Всіх, хто не розділяє її світогляд, вона з презирством вважає недорозвинутими і, як новітній месія, з гордо піднятою головою йде на Голгофу абсолютно переконаною, що майбутні покоління оцінять її жертовну місію.

А от питання до її спільника є. Як він міг погодитися на участь у цій завідомо програшній авантюрі? Повний антипод героїні — слизький хитрий тип, без виразної світоглядної позиції, що постійно шукає рибу у мутній воді, на що він розраховував? Отак от, без винагороди, просто за чужу ідею підставляти свою макітру? Ну, це точно не про нього...

Може вона має на нього гіпнотичний вплив? Та навряд чи, бо перша ж її спроба залучити в банду додаткові людські ресурси призвела до провалу операції. А може в них виникло кохання? Кохання, яке пригнічує волю сильніше за гіпноз і спонукає до безглуздості? Так начебто ні — сюжет не містить не те що еротичних сцен, а навіть натяку на теплі відносини героїв.

Ну справді, спробуйте поставити себе на його місце. Скажімо, як би ви відреагували на пропозицію уявної депутатки російської Держдуми разом з нею бахнути з гранатометів по кремлівських баштах? Ну очевидно ж, що здоровий глузд переможе навіть саме сильне бажання насрати москалям в тарілку.

Погодьтеся, сюжетна лінія цього фільму явно недосконала. Має існувати, як мінімум, ще один таємний, але впливовий спільник. Достатньо впливовий, щоб заохотити дуже обережного зброєносця нашої героїні піти на такий ризик.

Тож чекаємо на другу серію.