Петиції.....

Неодноразово чула в останній час про погану ситуацію з сайтом петицій і вирішила перевірити чи це дійсно так.

Як ми знаємо, петиції — це досить розумний і дієвий інструмент, який використовується в багатьох країнах, і є способом громадянину донести своє бачення до влади, і при підтримці інших, змусити владу втілити свою ідею, бачення чи бажання.

Я пам'ятаю як все починалося, в якому ентузіазмі і довірі ми були, і як коли з'явилася ця можливість, то ми натхненно почали користуватися сайтом петицій….

Але все швидко зійшло на нуль, тому що Порошенко абсолютно не зважав на думку народа, на бажання, і на прагнення.

Власне збагачення понад усе…

Суцільне перетворення усього до чого торкався Порошенко на багно…

На жаль, ми перестали користуватися цим сайтом.

Але коли прийшов новий, нормальний президент, то цей сайт був помічений в тому, що був використаний Порошенківською кодлою, щоб анулювати вибір більшості.

Всі ж пам'ятають — практично на наступний день після інагурації, була просто бомба щастя у довірунів, про те, що петиція набрала, уря, вони перемогли, і Зеленського треба звільняти, бо не можна ж ігнорувати їх волю і бажання…. Нас, 75 % ігнорувати можна. А цих 5 % + нафальсифіковано-куплених 10 % не можна. Дивна логіка… Дивні люди…

На щастя це розхитування човна від божевільного Петра і його адептів не спрацювало.

Але…

В руках скаженого Петра так і лишаються елементи держави.

Як цей сайт петицій, наприклад.

Наразі цей сайт не запрацював, як він повинен би був працювати.

Він закиданий сміттям. Читайте петиції, які пропонуються на розгляд, і дивуйтеся безграмотності і абсурдності більшості. Також, добре видно під чиїм цей сайт знаходиться контролем, дивлячись на направленість розміщених там петицій, яка зачасту кричуще однобока.

Я вирішили прийняти участь, і розмістила 31.05.2019 дві петиції.

Згідно правил на протязі двох робочих днів, вони повинні були з'явитися на сайті, чи мені повинна була прийти відмова на емайл про їх публікацію.

(Електронна петиція, яка відповідає встановленим вимогам, оприлюднюється у розділі електронних петицій на сторінці «Триває збір підписів»протягом двох робочих днів з дня її надсилання автором (ініціатором). У разі невідповідності електронної петиції встановленим вимогам оприлюднення такої петиції не здійснюється, про що автор (ініціатор) електронної петиції отримує повідомлення на вказану ним адресу електронної пошти.)

Я чекала 4 робочі дні… Не дочекалася.

05.06.2019 я розмістила ці самі дві петиції знову.

Буду дивитися чи розмістять, чи пришлють листа з відмовою, чи, як і в перший раз не отримаю нічого, що підтвердить що цей сайт тільки для адептів Порошенко…

Сайт, який утримується всім народом, юзається еліткою, тобто сектою 25 в інтересах всім відомої нам особи?

Хто зміг, з моменту набуття нового президента, розмістити петиції на цьому сайті (не з сектантів святого Петра Інкогніто), як в вас, працює?

Чи зможемо ми видерти з рук агентів впливу Петра державу і її інструменти?

Все таки хотілося б, щоб в нас все працювало для нас. Особливо, якщо це створено і утримується за наш рахунок.

Досить працювати на чужого збожеволівшого дядю, якось так).

Олеся Калінська.

П.С. Мої петиції.

1. Прошу визнати війну Росії проти України, тобто визнати, і назвати російсько-українську війну 2014-201. р.р. війною.

Так як не визнання вірного юридичного статусу не дає можливість вирішувати ситуацію, і закінчити війну, і допомагає Росії уникнути відповідальності за війну та її наслідки, не дає застосувати міжнародні механізми закінчення війни, та не дає змогу Україні потурбуватися про своїх громадян на окупованих Росією територіях України, забезпечити повернення в Україну військовополонених, також не дасть змогу в майбутньому змусити Росію сплатити репарації за війну, та відшкодувати збитки завдані війною, і засудити людей, які були в регулярній та найманій російській армії та вчиняли воєнні злочини проти українців, як приклад, збивали мирні літаки над Україною, таким та іншим чином завдаючи нашій країні репутаційні удари.

Крім того, не визнання війни є порушенням Конституції України, Закону «Про оборону України», та міжнародних норм, та правил, і створює прецедент, що змова з вищим керівництвом країни про не визнання ним війни, дозволяє підірвати міжнародний порядок недоторканості кордонів встановлених після Другої світової війни, та мати безкарність за воєнні дії та злочини на території іншої країни.

При визнанні війни –

- Право на оборону, в т.ч. колективну (ст. 51 статуту ООН), і на надання повномасштабної військової допомоги від інших країн.

- За Женевськими конвенціями про захист жертв війни, підписані 12 серпня 1949, від Росії вимагатиметься дотримання правил ведення війни: поводження із заручниками, неприпустимість тортур тощо. Тобто Росія буде змушена поводитись з українцями на окупованих Росією територіях, дотримуючись прав людини.

- Фінансове відшкодування збитків, завданих агресором. Будь-які матеріальні відшкодування потерпілій країні (репарації) можливі лише за умови оголошення стану війни внаслідок агресії іншої країни. Міжнародний військовий трибунал розглядає злочини фізичних осіб, а Міжнародний суд ООН визначає розміри відшкодувань, що їх має сплатити країна-агресор.

Відсутність юридично визначеного стану, згідно зі статутом ООН, не дозволяє звертатися з проханням про: колективну самооборону, надання повномасштабної військової допомоги, звертатися до міжнародних судових інстанцій щодо відшкодування збитків Росією після завершення війни.

Війна, тому що —

Резолюцію під назвою «Визначення агресії» прийняла 1974 року на 29-ій сесії Генеральної Асамблеї ООН. У її ст. 1 зазначено, що «агресією є застосування військової сили державою проти суверенітету, територіальної цілісності чи політичної незалежності іншої держави, або будь-яким іншим чином, несумісним зі статутом ООН».

Генасамблея ООН також перерахувала 7 видів дій, що розглядаються як акти агресії. Три з них актуальні для опису ситуації в Україні:

Вторгнення або напад збройних сил держави на територію іншої держави або будь-яка військова окупація, який би тимчасовий характер вона не носила, що є наслідком такого вторгнення чи нападу, або будь-яка анексія із застосуванням сили території іншої держави або її частини.

Блокада портів чи берегів держави збройними силами іншої держави.

Заслання державою чи від імені держави озброєних банд, угруповань та регулярних сил або найманців, що здійснюють акти застосування збройної сили проти іншої держави настільки серйозного характеру, що це дорівнює перерахованим вище актам, або її істотна участь в них.

Їх зміст продубльовано в Законі «Про оборону України». Отже, те, що відбулося з Кримом та відбувається на Донбасі, і за визначенням ООН, і за визначенням національного законодавства, є актом агресії Росії щодо України.

Конституція, яка є законом прямої дії, у випадку агресії проти України передбачає чіткі дії трьох гілок влади -

Президент України: «вносить до Верховної Ради України подання про оголошення стану війни та у разі збройної агресії проти України приймає рішення про використання Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань» (ст. 106, п. 19).

Верховна Рада: здійснює «оголошення за поданням Президента України стану війни і укладення миру, схвалення рішення Президента України про використання Збройних Сил України та інших військових формувань у разі збройної агресії проти України» (ст. 85, п. 9).

Кабінет міністрів: «здійснює заходи щодо забезпечення обороноздатності і національної безпеки України, громадського порядку, боротьби зі злочинністю» (ст. 116, п. 7).

Прошу також, після визнання війни, згідно з міжнародною практикою, виконавчій владі здійснити припинення дипломатичних стосунків з агресором, денонсацію всіх мірних угод з агресором, зупинку економічних відносин, військового співробітництва та транспортного сполучення; замороження всіх активів агресора на українській території.

Для складання петиції використані матеріали Юрія Костенко з загального доступу.

2019.05.31

2. Прошу Україну вийти з Меморандуму про гарантії безпеки, тобто з Будапештського меморандуму, так як сторони, які взяли зобов'язання його виконувати не виконують свої зобов'язання, а одна з сторін підписантів здійснила військову агресію проти України, чим порушила цей меморандум.

Російська Федерація, як підписант Будапештського меморандуму, згідно з принципами Заключного акта НБСЄ ( 994_055 ) зобов'язалася поважати незалежність і суверенітет та існуючі кордони України, утримуватися від загрози силою чи її використання проти територіальної цілісності чи політичної незалежності України, і що ніяка їхня зброя ніколи не буде використовуватися проти України, згідно зі Статутом Організації Об'єднаних Націй ( 995_010 ), Російська федерація зобов'язалася утримуватись від економічного тиску, спрямованого на те, щоб підкорити своїм власним інтересам здійснення Україною прав, притаманних її суверенітету, і таким чином отримати будь-які переваги, але порушила усі ці зобов'язання.

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії і Сполучені Штати Америки зобов'язалися Україні, в разі її ядерного роззброєння згідно з принципами Заключного акта НБСЄ ( 994_055 ) поважати незалежність і суверенітет та існуючі кордони України, також зобов'язалися в разі виникнення в Україні питань, стосовно цих зобов'язань, проводити консультації по вирішенні ситуації, але свої зобов'язання не виконали.

Російська Федерація, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії і Сполучені Штати Америки підтвердили їх зобов'язання домагатися негайних дій з боку Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй з метою надання допомоги Україні як державі-учасниці Договору про нерозповсюдження ядерної зброї ( 995_098 ), що не володіє ядерною зброєю, в разі, якщо Україна стане жертвою акту агресії або об'єктом погрози агресією з використанням ядерної зброї, але в випадку, коли президент Російської федерації виголошував погрози застосувати ядерну зброю проти світу, а Україна є теж однією з країн світу, ніхто з країн гарантів свої зобов'язання не виконав.

Так як Україна в односторонньому порядку виконувала Будапештський меморандум, і провела ядерне роззброєння, що зробило Україну беззахисною до російської агресії, яка почалася в 2014 році і наразі не закінчилася, то я прошу, щоб Будапештський меморандум був розірваний, як такий який не виконується крім України всіма іншими сторонами, а однією з них, і плюндрується, тому що Російська Федерація скористалася ним, для того, щоб ослабити Україну, позбавити її зброї і можливості захисту, і почала війну проти України, тобто привласнила український Крим, та ввела свої регулярні та наймані війська в Донбаську та Луганську області України, і проводить воєнну агресію проти України з 2014 року по теперішній момент.

2019.05.31