Нам все ще навіть в економічних аналітиках розповідають, що в Україні маленькі ціни, та зарплати, і це, якоби, повинно робити її привабливою для інвесторів.

Я хочу, щоб перестали брехати.

Це реально тотальна брехня!

Факт — В нас ціни вище європейських, і на деякі товари зрівнялися з ними!

Додам, що в Європі товари відомих марок можна купити на розпродажу в фірмових магазинах за ціною меншою продаваємого в нас китайського гнилля. Чи, як приклад, європейське молоко з ферми, найвищої якості, не розбавлене, екологічне, дешевше, чим та розбавлена субстанція, що наші бабки видають на базарі за молоко.

Ми наразі живемо в дуже дорогій країні.

В нас немає вибору, і шалені ціни, за низьку якість.

Факт – зарплата в нас нижче визначеного світового рівня бідності. І зарплата в нас не така, як говорить влада, і усі офіційні джерела. Немає 10 000 і вище. Є по 2000 — 4000. І ця зарплата\пенсія абсолютно не відповідає можливості виживання при штучно створених існуючих цінах\тарифах\поборах.

Ніякої ринкової регуляції тут немає!

Це штучно створена економічна несправедливість.

Ця надНизька, економічно нічим невиправдана, тобто спеціально штучно занижена до мінімуму зарплата, так, могла б стимулювати заход інвесторів, які б побудували тут великі підприємства, і наша держава б змогла б стати економічно більш врівноваженою, справедливою, але…

Які інвестори в країну де ВСЕ МОНОПОЛІЗОВАНО ОРГАНІЗОВАНИМ ЗЛОЧИННИМ ГРУПУВАННЯМ, і ДЕ НЕ ДІЮТЬ ЗАКОНИ?

Хоча, ви наведете приклади, і скажете, що це не аргумент, і навіть не в правові держави заходять інвестори, але до нас не йдуть, хоча ми в цьому сенсі дуже перспективні і привабливі, і чому ж так?

Тому що в нас монополісти, якими є організоване злочинне групування, чи ще ми називаємо їх сім'ї, клани, корупціонери, олігархи, і т.д., так от вони не дають заходити нікому іншому в країну, яку вони доять, і де вони господарі.

Не такі господарі, що працюють, а такі, які мають безмежні права, і ніяких обов'язків, і відповідальності. Де можна вбити любого безкарно, віддати землю країни по договорняку, не визнати вторгнення іншої країни, і шостий рік війни прописувати в документах, що це не війна, де можна вкрасти усі державні підприємства, лани, країну, і за це нічого не буде.

Вони створили на території нашої країни сприятливі для себе умови, де всі державні механізми, всі люди в країні, всі закони, правила, працюють для них.

Їм не потрібні інвестори в їх мисливських угіддях.

В них і так досить грошей.

Якби вони думали про розвиток країни, то вони б хоча б не виводили накрадені гроші, тоді б це не було так ганебно і згубно для економіки.

Але ж.. є кредити під країну. Беруться, крадуться, виводяться. Ще один дохід для організованого злочинного групування, яке абсолютно не зацікавлене в тому, щоб тут панували закони, люди мали права, був економічних розвиток, і благополуччя для українців. І ви думаєте, що вони можуть повернути країну її громадянам? Нажеруться?

Безкарність породила монстрів. Реальних монстрів.

Але з позитиву – якщо в нашій країні запрацюють закони, і організоване злочинне групування буде відсторонене, його насаджену систему тотальної несправедливості і обкрадання змінять на правову, країна запрацює на громадян, і почне виконувати свої функції, то наша країна навіть в такому обкраденому і кинутому в боргову яму, та підсаженому на кредити стані, має все одно великий потенціал і можливості… Я в це вірю.

Але країна потребує змін. Тотальних змін!

Олеся Калінська