Цікаво буває поглипати на ті демонстративні перекриття доріг з метою обурення до глибини душі, яка, як відомо, глибша, ніж кишеня. Нагадало то мені дечим давні конфедерації в річпосполитському розумінні того слова, коли за свої права боряться до останнього розділу (в тому ж розумінні).

Почитую часом, що розганяють і як то коментують в районній фейсбучній групі. Не буду казати, в якій, — думаю, таке діється в кожному, умовно, «Квітучому Занзібар'ї» чи «Рідному Захерсонні». Пишуть і репостять всіляку єресь, маніпуляціями кишить як тими вошима, фейками заглищено до піднебіння, ну і так далі.

І от останнім часом нова тєма: гази! Газ, шоб ви знали, має бути по стільки і стільки, і не гребе. Світло (як душевно-лампово називаємо ми всі електрику) — взагалі по собівартості (ну а шо?) Словом, такий дрімучий комунізм, шо вульгарні соціалісти двохсотрічної давності виглядають акулами бізнесу.

Я часом, під настрій, вмикаюся в ті милі бесіди з народом, якого правди сила ніким ше тойво-во і якось так. Одні тулять по десять раз підробки під Шевченка, інші хваляться вставленим кудись пальцем, який чесно-чесно оновлює цілий фейсбук. З когось нагло глумлюся, комусь чемно втираю — залежить. Але коли знову і знову вилазе, бо ніяк не вгомониться, невдоволець, настояний на срачах щодо попередників, мене вже буває не спинити. Мова про невиконані (як ти міг!?!) обіцянки Порошенка. Ну а кого ж іще?

Люди чекають тільки від інших усього на світі, а вже тоді, пооотім, моооже, (але то не точно) шось трошки від себе вділять. Хто за Зе найбільше топив? Той, хто манни небесної чекав і далі буде чекати, чи від нього, чи від кого. І втикав «баризі» невиконані обіцянки той, хто тільки на чужих обіцянках і любить виїжджати, так ніби свої обіцянки всі-всі виконав, ага-ага... Тому і дотепер втикає, бо тим можна все своє гівно покрити — як торішнє, так і з наступних пари років...

Але шо ж, кликали-кликали виходити за газ, за світло, за народ, та так ніхто і не вийшов, навіть ті, хто кликали. Питався я їх, чого, тролив отою фразою, шо тут у заголовку, але де там, виявилося, шо всі тільки писати у фейсбуці вміють (в чому я сумніваюсь — не всі), шо всі винуваті (всі інші, ясно шо) і я винуватий, і хай далі сиджу на дивані. Може, і справді хай син Порошенка виходить?..