Вмикаєш новини, щоб відволіктися від наших з вами виборів, і що? — у рашці будують грандіозну церкву «вааруженних сил» до «75-летія великай пабєди» з великою мозаїкою по типу Оранти у нашої Софії — тільки там з «александром невським» та «суворовим» замість богородиці. «Пабєдобесіе» на марші у всій красі. Забери в них «9травня» — і їх буде плющити без своєї нової релігії.

Дивишся твіттер — у Парижі замість старої залізничної дороги навколо міста, яка працювала до 1934 року та до недавнього часу була закинута, роблять зелену пішохідну зону.
Повторюю: ні паркінг, ні торговельний центр, ні багатоповерхівки (чорт їх бодай), а зелену зону (!)
Ось на вихідних відкрили 5000 квадратів такого парку у ХХ окрузі: доріжки, лавки як крісла, газони, дерева, можна гуляти людям з обмеженими можливостями на візках.
До 2020 року відкриють ще 6,5 км такого «малого поясу» зелених зон у XII, XIV та XVII округах Парижа, влада піклується про біорізноманітність міста та комфорт для своїх громадян.
Про таке можна тільки мріяти зараз в Одесі, де «архітектура» біля залізниці нагадує один великий погром, а про зелені зони ми скоро будемо пам'ятати тільки на картинках.
«Два мира — два образа жизни» — як то казали у моєму радянському дитинстві. А ви який обираєте?

Ну і фото вам з Парижу — з тієї самої старої залізниці, а посилання тут: http://www.leparisien.fr/paris-75/paris-la-petite-ceinture-s-ouvre-aux-promeneurs-a-menilmontant-23-03-2019-8038272.php?fbclid=IwAR1PNd0gKg2Bt8Go_H-YvNCcgPHmFZwwhuxsB6h4IOTJuyvxxRZH58lNN6E