5db4418d2aeaa.jpg

Президента України чувак з картинки уже відіграв за сценарієм серіалу. Тепер він грає не його. Тепер у нього інше завдання: він тупо відробляє замовлення. І, як виявилося, замовлення досить просте — провокувати конфлікт.

Я не даремно поставив категорію посту — технологія, бо нинішня ситуація є нічим іншим, як результатом застосування технології. І ми з вами — гвинтики у ній.

Перша була «подсунем ха%лам полностью подконтрольного, нам, слабовольного, недалекого, но с виду очень даже своего для %ахлов парня, который из просто любимчиков станет кумиром и вождем».Спрацювала? На відмінно, на жаль. Грали в довгу, користувалися його «власними напрацюваннями» (ква95), можливо, щось підказували, можливо, щось підсовували — до сценаріїв, до текстів, або самого Віву брали до своїх (див. скріни) шедеврів високої культури та мистецтва. Коли він став «своїм» для кожного дому з телеекраном та кожного користувача ютубу, ВК та інших вікон у світ, тоді дали відмашку: пора, Вовчик. Хватит дурака валять. Объявляй, что идешь в президенты. В новогоднюю ночь объявляй, как положено! Чтоб никто не усомнился в серьезности намерений!

Тепер же, поки за ширмою цієї абсолютно несамостійної постаті скасовуються та нещадно ріжуться не так: цілком конкретні люди скасовують і ріжуть зачатки того, що робилося упродовж п'яти останніх, м'яко кажучи, непростих років, сама ширма та її замісники робить настільки дикі речі, що не встигаєш не те що реагувати, не встигаєш вірити у те, що це все відбувається насправді.

Не встигаєш виловити, що з того фейк, а що — справжня дія «нових» облич: Зе дійсно мурчить і «базаріт», як бидлан, чи його неправильно інтерпретують? Його прес-секретарка дійсно перешкоджає нормальній роботі журналістів (а вони чомусь, не недорогенькі такі, мовчать) чи ми прискіпуємось і все ніяк не «войдем в положение», бо бубочкам важко? Вона дійсно ретранслює кремлівські тези, які ми 5 років заперечували, чи для нас сумнівна чесність і об'єктивність важливіша за нашу позицію в інформаційній війні? Портнов, який не має абсолютно ніякого відношення до голови ОПУ, а той, у свою чергу, — просто професіонал, і не має впливу на Зе, дійсно керує та оголошує процеси політичного переслідування, то обіцяючи «ви*бати в рот», то цікавлячись, скільки коштує чиєсь вухо, чи то ми «за вуха» притягуємо та перекручуємо факти?...

Дехто може подумати, що мені в кайф писати одне й те саме з одного посту в інший. Абсолютно ні. Та я й не встиг би — тут не знаєш, з чого почати та де і на якому рівні це зупиниться. Заяви без дати, 4 штуки доларів учителям, Сивохо, Вірьовки, «я ж не дурачок, я не лох»...

До сьогоднішнього висеру я не розумів, чому такі зухвалі дії робляться настільки поспіхом, настільки відверто та настільки масовано. Каюся — мене попереджали, що ситуація буде спеціально нагнітатися, щоб спровокувати вже реальну громадянську війну, про яку так відчайдушно волав Кремль увесь цей час. Про це багато хто писав, багато хто натякав, але сьогодні це стало очевидно.

Коли вилупок більше не ховається. Він і дурачок, і лох. Тільки не в тому сенсі, в якому воно це розуміє.

Поки одні казатимуть «ах, как он красиво их снова уделал! Браво, зробимо їх разом ще раз», інші дійдуть до точки кипіння, і вже не дуже розбиратимуться, хто встиг, а хто не встиг поміняти аватарки та поздирати зелені наклейки «Зе». Тому що дійсно зараз усе виглядає так, що закривати очі на антиукраїнське спрямування діяльності Зе можуть тільки відверті вороги. Або «вніпаліцікі».

І технологія ця — теж не нова. Жабу не кидають у кип'яток, а нагрівають воду поступово: колективне Зе не сказало «ми тепер навіки друзі з Росією», але щодня робить купу маленьких кроків подалі від того, що робили попередники, і поближче до ситуації, якою вона була до осені 2013 року.

Тобто, ДРУГА технологія — нагнітати градус нелогічних вчинків і заяв до такої межі, коли руками пасіонарної частини суспільства буде здійснено путч / переворот / революцію або будь-які поодинокі радикальні дії. Що б не відбулося — воно стане демонстрацією на весь світ: дивіться, українці просто не можуть жити у злагоді та порядку. Їм потрібна сильна рука. А найближча сила, знайома і з мовою, і з культурою (бо сама приклала криваву руку до зміни і першого і другого), звичайно ж радо підставить своє сильне і дружнє плече «братьям-малорос-украинцам». На радість європейської спільноти, яка теж втомилася від невигідних санкцій і необхідності постійно висловлювати глибоку стурбованість...

Звичайно, що можна прискіпатися до моїх роздумів, назвати їх притягнутими за вуха тощо, але питань усе менше і менше. Як і варіантів зміни ситуації.

Але пару питань у мене є.

Віва, що тобі з того, що ти зараз робиш? Хто, якими кнутами та пряниками тебе змусив проміняти плюс-мінус все-СНД-шну любов і статус успішного артиста, автора та продюсера на бридкі потуги косплею «президента Малоросії / України»? Ти навіть до косплею не дотягуєш. Твій спайдермен — не просто товстун у синьо-червоному спандексі, а ПАРОДІЯ на товстуна у спандексі. Чи не зрозуміло було і чи не зрозуміло зараз, що назад дороги в тебе нема? Ти вже не зможеш бути «просто коміком ВНЕ ПОЛИТИКИ», навіть якщо ти звільниш усіх сценаристів і жартописців і заборониш будь-які політичні жарти у своїх «репризах»! Чи не зрозуміло, що чим далі ти лізеш у цей ліс, тим менше в тебе варіантів із нього вилізти без втрат для себе ж?

Чи тобі пообіцяли баснословні мільярди доларів?

Чи регулярно шлють докази, що твоя родина — у постійній небезпеці, і ти змушений займатися тим ідіотизмом, яким ти зараз займаєшся?

Схаменися, поки ти не заліз у ліс надто глибоко.