Навіть аполітичні друзі — тролі та космополіти — стали постити політичні пости та потурбувалися про присутність на голосуванні у другому турі. Це похвально. Але це говорить про запущеність загальної ситуації.

У всіх, навіть в аполітичних, є певний рівень статків, який досягається або везінням, або певними зусиллями. І ось на сто-п'ятсотий раз, коли аполітична людина непоганого рівня статків читає про зубожіння (c), вона не витримує:
- Та якого ж біса! От ви, Ті Що Пишуть В Інтернет З-За Межі Бідності Зі Своїх Ґаджетів, ви реально коли отримуєте свою мізерну зарплатню, вираховуєте все до копійочки — оце на хліб 20 гривень, оце на капусту ЗА ШІСТДЕСЯТ ГРИВЕНЬ, оце за дві-три тисячі газ особисто буржую Коболєву, а на ось ці 150 гривень доведеться бідкатися решту 29 днів аж до наступної зарплати? Ну от хіба так? Працювати краще не пробували? Працювати головою не пробували? Працювати головою і ще краще, ніж раніше, не пробували?

Реально, борці за тяжку долю простого народу (с), які пишуть то з Маямі, то з Єгипту, та мають Зе! на аватарках, що вони за люди?

З ними не хочеш сваритися — хоча вони тебе давно й заочно затаврували як порохобота — і починаєш дізнаватися, а що ж вони хочуть від Зе? Що він їм дасть?

- Надію! — кажуть одні.
- Нове обличчя! — кажуть інші.

І все!

Програма? Я от не люблю, коли мені на питання тицяють носом у посилання, але жоден зеленобот не дав мені посилання на його програму.

Команда? Та там не знаєш, із кого почати та на кому закінчувати — Лукаш, Портнов, радники про 6% і сині відерця. Що вони дадуть конкретному зелеботу, окрім означеної вище «надії», бо воно розмальовка, а не особистість?

Я розумію, що я вкорте вдаюся до емоційних аргументів — про ненависть, нехтування та глузування з боку Зе до всього, що має у назві корінь «україн-», але люди — є така річ, як ваша самоповага і ваш власний, шкурний інтерес! Якщо воно жартує, як українофоб, катається в москву як холуй, вибачається перед Кадировим і заочно і давно стоїть на колінах перед %уйлом, як сцикун, якщо воно звертається до незрозуміло кого з закликом «асвабадіть наших пацанов», як неадекват, закликає на дебати, на аналізи, а потім викручується, знову як сцикун і наркоман, то воно — українофобський сцикливий неадекватний холуй-наркоман. ДЕ серед цих компонентів команда, економіка, власна політична позиція, яка так чи інакше принесе будь-яку вигоду ВАМ, особисто Вам, шановний зеленоботе / зеленоботко?

Якщо в Зе є власний шкурний інтерес — «Свати» там усякі, бізнес у Росії — то Добронравову він поклопотав в'їзд до України. «Щоб налагоджувати мишебратство», скажуть порохоботи. «Щоб веселити людей і сіяти добро», скажуть зелеботи і внєпаліцікі (с).

Щоб відпрацьовувати вкладені в Зе і Сватів інвестиції - ні більше, ні менше.

Люди вкладають власний час, зусилля та гроші у саморозвиток, у розваги, у примноження статків, у захист країни, у боротьбу з корупцією, в імітацію боротьби з корупцією — хто у що. Відповідно, певний досвід і певного професіоналізму люди набувають саме в тому, чим цікавляться і в що вкладаються.

Аж раптом у 2019 році люди масово повірили в диво на тарілочці з Зе!леною кайомочкою і хай би там що! Їм розповідаєш про історію, про її невблаганний маятник, який не питає, за кого ти голосував на цих чи минулих виборах. Їм розповідаєш про технології обробки громадської думки, наводиш приклади з Брекзитом, Трампом — коли люди наслухалися простих рішень і потім не знали (і досі не знають), де подітися зі своєю частиною відповідальності за ці рішення. Їм знову і знову показуєш відео з приниженням України, з жартами про німножко відсування кордону (з 4:34).

Що у відповідь?

- НУ И ШТО?

Это шутка, что вы приколупались? Зато он не разворовал оборонку, не устроил котла в Иловайске и Дебальцево...

Та як би так сказати, нуішто... Якщо це — «просто шутка», то дійсно, котел в Іловайську та Дебальцевому дійсно власноручно влаштував Порох, а не війська Путіна. Дійсно, чого ж?...

Навіть якщо не брати упоротих, явних українофобів (у будь-яких іпостасях), то так чи інакше бачимо ту саму модель поведінки, як і у росіян у суперечках на тему російської агресії:

  1. и чё? воно ж «а докажь! / а не докажете!» Геніальний, як на думку автора цього винаходу, аргумент...
  2. переведення стрілок — а корупція, розвал оборонки, кернес-труханов... Найсумніше тут те, що я не бачив «порохоботів», які б змогли (навіть наважилися) це заперечувати! Тоді як прихильники Зе...
  3. замилювання питання купою версій різного ступеня правдоподібності — а Коломойський це робить тому, що реально патріот, бо він у 2014 захистив Дніпро, а Кисельов / Скабєєва / Жирік спеціально публічно підтримують Зе, тому що хочуть перемоги зрадника України Пороха!...
  4. порушення хронології - класичний, основний прийом в риториці росіян! — а чого ви на нас зебілами? — а тому що ви на нас порохоботами, коли зе ще не було! Точно те саме, як було із захистом нещасних російськощелепних від бандерівців, яких ніхто ніколи не бачив...
  5. «не хочу сперечатися» у тому чи іншому вигляді <-- як зараз пишуть «МИ З ВАМИ ЗАРАЗ ОСЬ ТУТ», тобто реально — найбільш адекватні зелеботи зараз припиняють суперечки на цьому етапі. З росіянами цей етап трапляється рідко, або ніколи, бо зберігати якісь зв'язки їм з нами і нам із ними — марно...
  6. перехід на особистості — типове завершення безплідних і марних суперечок.

Але от що прикро — до болю прикро! — їм, фанатам Зе! і нам з ними разом, оптом, сцють в очі, серуть на голову своїми фейками про зубожіння, своїм хамством про дебати, про лабораторії та аналізи (буцімто, абсолютно непомітно продовжуючи робити цирк з української політики, тільки вже через «політика», а не зі сцени) — і все це називається не зрадофілія, а «інша думка»? Закликають не палити мостів з оцим...

Та нє, шановні. Можна не бути фахівцем в оперному співі, але розуміти, що Василь Сліпак був Людиною. Можна не бути фахівцем у мистецтві графіки, але розуміти, що Адольф Гітлер був покидьком. Можна сперечатися про якість гумору чи чесність політичних заяв, але НЕ розуміти, що Зе — це знущання?...
Це помста за тяжке дитинство та принижене сьогодення?
Це сліпа віра в доброго чарівника?
Це ні собі, ні іншим? Назло маме отморожу уши?
Це якщо раптом що не так — нехай інші за мене розгребуть?

Звідки це? З глибин якої криворізької шахти це у вас, люди?

PS
Спасибі жителям Кривого
За кандидата молодого!
Спасибо зрелищам, обману
За кандидата-наркомана!
Спасибо зрителям «Квартала»
За перелякане хлібало
Спасибо всем, кто с Ингульца,
За образ «нового лица»!
Спасибо всем, кто с «Пятака»,
За кандидата-дурака!
Спасибо всем соцгородским
За ваше «с Зе мы победим»!
Спасибо всем, кто с «Пионера»
За уе%ня-миллионера!
Спасибо всем, кто с кварталОв,
Что Вова нарубает дров!
Спасибо Гданцевке, Прудам,
Что полетит страна к %уям...


Хороший буде віршик, да? Вчіть напам'ять, поки не пізно.