Це лише суб'єктивна версія подій, яка є на 100% суб" єктивним припущенням.

Сприймайте як пряму мову умовного "Єрмака" до умовного "Зеленського".

1. Операцію санкціонував Порошенко, і він її успіх використає на власну користь. Саме він в публічній площині виглядатиме героєм і справжньою силою, а ви — лише статистом. Це значно посилить його імідж, і такого на початку вашої каденції категорично не можна допустити. Окрім того це значно посилить позиції "партії війни". Діяти треба рішуче і негайно. У нас немає зайвої хвилини.

2. Ми стільки вклали сил в досягнення настільки масштабного обміну полоненими. Це саме ваш крок, це ваше особисте досягнення, це ваш талант переговорника і нестандартний підхід, які оцінюватимуть ваші виборці і суспільство загалом, і зрив обміну буде іміджевою катастрофою.

3. Кремль пішов на поступки, які недоступні були навіть Порошенку, завдяки саме вашим пріоритетам в досягненні миру. Доведення операції по "вагнерівцям" до результату знищить перспективи мирного врегулювання на самому ж початку і підвісить вас в жахливому безпорадному становищі між холодною Європою, розлюченою Росією та трампівською Америкою, якій зараз не до нас.

4. Кожен в світі сьогодні сам за себе. Ми маємо діяти самостійно і проактивно, перехопити ініціативу і продемонструвати, що ми суб'єкт, а не об'єкт, і заради миру здатні на власні рішення, вирватися з нав'язаного Порошенком вузького "коридору" можливостей. Ви вже оголосили, що вестимете прямі переговори з Путіним без посередників, і подивіться, якого приголомшливого успіху досягли своїми рішучими діями практично одразу! Це ж геополітичний прорив, який прямо тут і зараз поставлений під удар чужими олігархічними лапами! Це родичі ув'язнених, які сподіваються на вас, Володимире Олександровичу, і якщо ви їх підведете, вам цього не пробачать.

5. Наших розвідників швидше за все використовують в темну спецслужби країн, які нашими руками і життями наших заручників зводять особисті рахунки з Кремлем. Ми просто тихо виведемо наших людей з операції, ніхто і не дізнається, вони жодним чином не постраждають і будуть в безпеці.

Скоро дізнаємося як було насправді ;)