пост Валерія Ананьєва

Війна росії з Україною точиться не лише на Донбасі та в Криму. Вона точиться в головах наших співвітчизників. Війна за думки та почуття людей на цьому етапі в десятки разів важливіша. Кожне сказане українське слово, кожен фільм, кожна книга, кожна українська пісня, кожен правдивий історичний нарис як камінчик до камінчику формують дорогу до становлення України як держави та перемоги у цій війні.

Ворог це також розуміє і робить усе, щоб українське зникало, щоб ми, як нація, перестали існувати.

«В Украине начало работу издательство „Альпіна Паблішер“, которое является дочерней компанией российской издательской группы Альпина… За минувшие два месяца Альпіна Паблішер уже успела издать в Украине книги „Все хреново“ Марка Мэнсона… Соотношение изданий на украинском и русском языках будет определяться в соответствии с актуальным спросом и украинским законодательством… Официальным дистрибьютором и партнером Альпiна Паблiшер стал книжный онлайн-магазин Yakaboo…» (28 листопада «Бізнес НВ»)

Це якийсь дурний сон? Таке враження, що за останні півроку десь відкрилася клоака, звідки пролізли таргани усіх мастей та забарвлень.

«Видавництво Старого Лева» мало не з'їли за продаж прав на публікацію в росії ДВОХ (!) книжок. А тут ціле російське видавництво спокійно заходить на ринок України, збирається визначати мову «в саатвєтствії с актуальним спросам», спокійно проплачує реліз у «НВ», бере собі в партнери НАЙБІЛЬШИЙ (!) інтернет-магазин України, і всі мовчать. Я побачив цю новину випадково, але мовчати не збираюсь.

Не знаю, як при поточній владі досягти заборони «Сватів» та «Битви екстрасенсів», що перетворюють моїх співвітчизників на аморфну масу, але в даному випадку маю декілька пропозицій.

1. Закликаю всіх небайдужих при купівлі книжок уважно дивитися, хто їх видав. Чи бува не стаєш ти мимоволі спонсором часточки російської пропагандистської машини під назвою " Видавництво Альпіна Паблішер Україна "?

2. Завтра я звернусь до дистриб'ютора, який займається розповсюдженням мого роману "Сліди на дорозі", з проханням відкликати з продажу ту частину накладу, яка продається через Yakaboo до моменту прояснення ситуації.

3. Як звичайний споживач, вимагаю від Yakaboo пояснити, яку роль найбільший інтернет-магазин книжок відіграє в цій історії, і що значить "партнер"? Ви в долі?

4. Закликаю всіх небайдужих бойкотувати сайт Yakaboo до прояснення ситуації. В Україні є багато альтернатив.

5. Прошу своїх знайомих, друзів, журналістів та блогерів звернути увагу на цю ситуації та надати їй широкого розголосу.

6. Пропоную компанії Альпіна згорнути свій "бізнес-проект" та йти додому торгувати українофобами прєлєпіним та лук'яненко.

Буду вдячний всім за активну позицію в протидії російському інфопродукту у вигляді репостів, коментарів та лайків.

Дякую.

P.S. Посилання на новину "НВ" в першому коментарі.