Vials with a sticker reading, "COVID-19 / Coronavirus vaccine / Injection only" and a medical syringe in front of a displayed AstraZeneca logo

Фото: ВВС


В Зеленського у ключових політичних рішеннях діє одна політична «боксерська» логіка. І щодо антиросійських рішень РНБО, і щодо стосунків з Коломойським та іншими олігархами, і щодо Дубінського в партії і змін в партії. Суть цієї логіки: відтягувати час, чекати останнього 12-го раунду, щоб лише в ньому спробувати прийняти рішення, вдарити до «нокауту». В такої логіки є декілька загроз: суперник може «нокаутувати» раніше, він може не програти від удару в 12-му раунді, залежні «судді» можуть присудити перемогу не тобі.


Оновлений список найбагатших українських мільярдерів від Forbes знову прямо вказує, що олігархи продовжують успішно паразитувати на Україні. Попри пандемію олігархічні активи Ахметова, Пінчука, Жеваго, Порошенка і навіть Коломойського продовжують зростати, поки на їх фоні страждають прості українці, а малий та середній бізнес продовжують затискати.Що перше, що друге, є наслідком того, що в нас продовжують управляти олігархічні уряди, у парламенті приймаються олігархічні рішення, а Офіс президента систематично вступає у різноманітні змови з різними олігархами.Все це виливається у завищені тарифи, ціни, розширення фіскалізації, корупцію, політичні кризи і все інше.


Давно підтримую вакцинацію від Covid як стратегічну необхідність в умовах пандемії, але владі треба припинити маніпуляції задля прикриття власних провалів та бездіяльності. Як і нарешті почати контролювати дотримання карантинних обмежень та реально зміцнювати досі слабку медичну систему.

Понад 10 країн Європи призупинили вакцинацію AstraZeneca включно з Німеччиною, Італією та Францією до проведення перевірки, яка вчора, на щастя, встановила відсутність зв'язку тромбозів з вакциною. Українська влада, яка вакцинує українців однією вакциною, індійським аналогом AstraZeneca, має звертати увагу на події у світі, а не робити вигляд що нічого не відбувається. Неприйнятно називати цю вакцину як один з екс-президентів, але варто визнати що ця вакцина є менш ефективною за інші існуючі вакцини, якими влада не забезпечила українців. Частково і цим пояснюється високий % відмов серед медиків та скепсис багатьох українців щодо вакцинації. Так, влада підриває і так хитку ситуацію з вакцинацією в країні. Яку як показує соціологія треба вирішувати не лише вакцинацією зірок і псевдолідерів думок, а вакцинацією простих громадян якісними американськими виробами.

Ми вже понад 1 рік в умовах пандемії, а люди чомусь досі не навчились адекватно себе вести. Хоча б носити маски у публічних місцях, включно з роботою, тримати дистанцію та особисту гігієну. На фоні провалу вакцинації така поведінка і далі штовхає нас до чергового локдауну, який можна було б уникнути більшою дисципліною громадян та влади замість «хаосу Буковелю». Але логіка це не наше, а тому в нас нові рекорди по кількості захворювань, рекорд людей на ШВЛах, переповнені лікарні та колапси системи в низці областей.


Навіщо було призначати Дубінського в один з керівних органів партії, національну раду громад, щоб протягом наступних двох днів позбавити його партійних посад у Києві та виключити з партії? Хто кого обманює?В «Слузі народу» залишається не менше 20 «коломойських» в парламенті і це вже не кажучи скільки там ще як каже Зе «засланих козачків та випадкових людей».

З такими темпами повністю від впливів Коломойського в Зеленського позбудуться тоді ж, коли вакцинують від коронавірусу більшість населення України.Підозр менеджерам, підтримки санкцій США проти олігарха президентом на словах мало, адже Коломойський вже певний час грає проросійську гру і досить партнерськи веде себе щодо Медведчука і на це, як і на кейс «Приватбатку» має бути належна реакція щодо олігарха персонально. Хай Мендель у своєму новому шоу розповідає і пояснює людям саме це.


Слідкую за засіданнями парламенту, щоб не пропустити якесь чергове мерзенне чи ганебне рішення для українців. З хорошими рішеннями в депутатів, на жаль, дуже складно і дуже рідкісно. Бо замість дерибану коштів та влади вони б могли вирішити хоч якусь з реальних суспільних проблем.

До прикладу, вони могли б зайнятися вирішенням питання екології. Посилити контроль за діяльністю промислових підприємств в частині шкідливих викидів. Посилити і реально запустити відповідальність громадян за банальне засмічення вулиць цигарками, битим склом, іншим дрібним сміттям.

Могли б депутати запустити діяльність зоополіції. Вона могла б слідкувати і за випадками насильства щодо безпритульних і деяких домашніх тварин на вулиці, контролювати прибирання екскрементів за своїми тваринами.

Поліції б взагалі краще виконувати свої функції. Не тільки щодо злочинності, наркоторгівлі (рекламу якої чомусь ніхто не замальовує і не переслідує) та дорожнього руху, але й щодо дотримання карантинних обмежень. Багато проблем вдалось би вирішити через встановлення камер відеоспостереження.


Ось це дійсно ті лідери громадської думки, які мають вплив на велику частину суспільства і вакцинація яких має реальний ефект. Серед традиційно-консервативних українців трапляються антивакцинатори.

«Вакцинувалися глава УГКЦ Святослав (Шевчук) та Архімандрит Михайлівського Золотоверхого монастиря Лаврентій (Живчик) (Православна Церква України) та головний рабин міста Києва Йонатан Маркович».


Вчора в Україні був рекорд за кількістю смертей від коронавірусу за один день за весь час пандемії, 289. За цим показником в цей день ми були на 6-тій позиції серед усіх держав світу. Більше людей померло лише у Бразилії, США, Польщі, Італії та Росії. Думайте, бережіть себе та оточуючих.


Речник нашої переговорної делегації Арестович посилає людину на три букви (на .уй) за прохання писати державною мовою. Голова фракції «слуг» Арахамія виправдовує його і каже, що то «народна мова».

На жаль, ми звикли, що різні влади багато років посилають українців на .уй своїми рішеннями і заявами. Тільки ми потішились що побороли кнопкодавство сенсорною кнопкою як нардепи закупили теплі подушки і використовують жуйки, щоб обманути цю сенсорну кнопку. Раз то така народна традиція, яка має бути притаманна публічним політикам – то очікую наступного відосіка Зеленського, де він пошле на .уй усіх олігархів, усі проросійські сили та персонально вбивцю-Путіна. Треба ж не забувати, що якщо що, то на .уй владу може послати народ.


А чого в Росії таке збудження через згоду Байдена з тезою, що Путін вбивця? Людина, яка санкціонує війни, агресії проти не однієї суверенної держави з смертями десятків тисяч людей є не просто вбивцею, а масовим вбивцею, міжнародним злочинцем. Путін є вбивцею не лише громадян інших держав, але й громадян своєї держави, зокрема, вбитих опозиціонерів, протестувальників.


В таких як виправданий судом Пашинський в Україні завжди все добре. Їх ніхто і ніколи не саджав і не планує. При тому, що справа очевидна і все усім відомо. А такі як Стерненко чи Антоненко сидять. При тому, що доказів мізер.


В Україні не працює інститут політичної пам'яті. Взагалі не працює.Якби політики несли політичну відповідальність за свої політичні помилки та кроки проти України, то Медведчука, Порошенка, Тимошенко і багатьох інших вже б не було у політиці. А такі як Литвин не претендували б на якісь посади. Але люди забувають, вибачають і голосують знову, таким чином, даруючи багатьом старим політикам не лише квитки в сучасну політику, але й створюючи для них політичний імунітет від правової відповідальності за їх вчинки в минулому.