650x434.jpg

Фото: https://uaznaypravdu.livejournal.com/26511102.html


Білоруський диктатор як мінімум частково сфальсифікував результати президентських виборів. На масові протести і незгоду зреагував жорстокими та звірськими побиттями вільнодумної частини білоруського народу. Поступає інформація і про одного загиблого.

Світ та Україна не тільки не можуть визнавати результати цих псевдовиборів, але й мають максимально гостро відреагувати на політичні та фізичні дикунства, що відбуваються у Білорусі протягом усієї кампанії. Лукашенко торгує геополітичними аргументами, щоб посадити цілий народ до політичної тюрми на ще один термін. Геть ворогів демократії та союзників російської держави-агресора.


В Україні було вже багато політичних та частково економічних криз. Та зараз виникає враження, що коронавірус у купі з іншими міжнародними факторами та внутрішніми українськими особливостями наближає нас до системної політико-економічної кризи в Україні, що зачепить усі ключові державні органи, центри впливу та більшість громадян країни. Що особливо небезпечно на фоні викликів місцевих виборів, радикалізації внутрішніх протистоянь та агресивних дій РФ. Тим більше, українські політики не можуть запропонувати програмних вирішень існуючих проблем. А, отже, все перейде в площину пустих гасел, брудних політичних шоу та потенційних силових сценаріїв з метою чергових поділів.


Час засуджуючих заяв щодо білоруського режиму пройшов. Час на відчутну реакцію на злочинні дії Лукашенка спливає дуже швидко. Світова спільнота має консолідуватись і перенести оцінку подій у Мінську на рівень міжнародних організацій. З запровадженням колективних та односторонній санкцій.З пересенням переговорного процесу щодо Донбасу з Мінська, особливо після ганебних натяків «Бацьки», що до протестів якось причетна Україна.


Зеленський коментуючи призначення чергового кадра часів Януковича Татарова заявив: «Це несправедливо, всіх людей, які очолювали ту чи іншу ланку влади за часів Януковича вважати „старою владою“. Для мене всі, хто очолював, за пана Порошенка теж уже „стара влада“. І там були досвідчені люди і в ті роки були досвідчені люди. Головне, щоб людина була чесна».

А хіба не чинний президент виступав з ініціативою люстрації усіх чиновників часів Януковича та Порошенка? Публічний камінт-аут і змінилась думка під тиском політичних обставин? Ті люстраційні пропозиції були пустим політичним піаром? Чи всі ці призначення є наслідком невизначеного впливу? Чи все разом?


Палаюча Tesla Богдана — це символ «політичного вигорання» Зеленського. Його наступального політичного стилю і ефективних піар та медіа-стратегій, що чомусь залишились у минулому. Це або саботаж непрофесіоналів у команді, або президенту банально хтось зв'язав руки і не дає зростати електорально.


Результати місцевих виборів прямо вплинуть на перспективи майбутніх дострокових парламентських виборів. Вони можуть запустити нову політичну кризу і контрвладну кампанію. А в хорошому варіанті стати «випуском пари».


Українська влада заплуталась у взаємних війнах та тисках олігархічних груп та зовнішніх геополітичних гравців. Апетити олігархів щодо тіла української держави зростають, бо міжнародні економічні умови не лише не сприяють примноженню їх капіталів, а помітне їх суттєве «просідання».Хоч і ключові олігархи стабільно отримують «державні бонуси», але жоден з них так і не залишається задоволеним, бо на усіх вже банально не вистачає.Кожен з учасників олігархічного кооперативу за попередні роки допустив фатальні політичні помилки, а небажання модернізуватись лише послаблює позиції та змушує до «панічної поведінки».А деяких ще й доганяє «схематоз минулого», як Коломойського в США.Через усе це українська політика «тріщить і тріскає», а побоювання антиолігархічних виступів на фоні поглиблення бідності та злоби населення змушує діяти на випередження. Шляхом економічного знищення меншого бізнесу, менших політичних конкурентів та громадських контролерів. Партизація та партійна монополізація – це також олігархічний метод.Все це, звичайно, на фоні зовнішніх впливів і домовленостей з внутрішніми гравцями.


За два тижні планується позачергове засідання парламенту за ініціативою президента України. Щоб виділити додаткові кошти на підсилення нашої медичної системи? Ні. Щоб проголосувати якісь реформістські закони? Ні. Щоб прийняти популістично-піарне і економічно непідкріплене рішення напередодні виборів про підвищення «мінімалки». Ціна такого політичного піару? Черговий удар по економіці та бізнесу/ФОПам через підвищення податків, цін, кредитних ставок, бюджетного дефіциту, безробіття та скорочення інвестицій.