Буквально вчора, на міському сайті Ужгорода 0312.ua прочитала цікаву новину яка стосується закарпатців: «Перевірка документів, патрулі й не тільки: поліція Закарпаття посилює заходи безпеки»

Закарпатська поліція запроваджує оновлений, посилений формат роботи та впроваджує заходи безпеки для додаткового захисту громадян та підтримання безпеки у містах, селах і дорогах краю.

Тепер службу спільно нестимуть:

Весь той оновлений формат роботи буде проводитись не лише на службових автомобілях, але й піші патрулі посиляться на вулицях населених пунктів краю.

Посилиться перевірка нетверезих, підозрілих людей, сумнівних транспортних засобів, законослухняні громадяни відчуватимуть більшу безпеку, — повідомили в поліції Закарпаття.

Як вам новина та нововведення?

Уявіть :

Сумнівні транспортні засоби, законослухняні громадяни... визначення які звучні, як з кіно про війну.

А взагалі печально, що ми повертаємось до тотального контролю, що якість нашого життя все більше буде залежати від суб'єктивної оцінки вуличного патруля, а в пам'яті спливають картинки з кіно про війну.

Ми повільно перетворюємось на поліцейську державу.

А фінансування структур МВС постійно збільшується, так у грудні 2020 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до прем'єр-міністра з проханням про надання додаткових 123,6 млн грн з Фонду боротьби з COVID-19 на доплати працівникам структур МВС.

На початку вересня глава МВС вже звертався з листом до прем'єр-міністра. Тоді Аваков просив додатково 1,9 млрд грн на доплати поліцейським з Фонду боротьби з COVID-19. В кінці травня міністр просив близько 260 млн грн на доплати поліцейським, нацгвардійцам і прикордонникам на час карантину, і пізніше МВС отримало запитувані кошти.