«Скільки ще треба горя ,щоб довести всім — СКАДОВСЬК — КРАЩИЙ КУРОРТ ДЛЯ ДІТОЧОК!!! БЕЗПЕЧНИЙ І ОЗДОРОВЧИЙ!!!» — пише скадовчанка Ольга Василівна Миронець, після новини про загибель дитини у селі Залізний Порт.

Українські інтернет видання облетіла сумна новина, що

у селі Залізний Порт Голопристанського району Херсонської області в морі втопилася 3-річна дівчинка.

«У курортному селі Залізний Порт Голопристанського району Херсонської області в морі втопилася 3-річна дівчинка. Відпочивала із 56-річною бабою та її 38-річним співмешканцем. На курорт приїхали із Кропивницького . Трагедія сталася 1 липня.5efded2932807.jpg

Дитина випала з матрацу, коли плавала зі співмешканцем баби, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

„38-річний чоловік пояснив, що пішов купатися з онукою своєї співмешканки, дівчинка була на надувному матраці. Вони відпливли приблизно на 50 метрів від берега. Потім дівчинка, за його словами, випала з матрацу в море, чоловік намагався пливти з дитиною до берега, але не розрахував сили. До берега він доплив сам, де і викликав рятувальників. Поліцейські на місці перевірили чоловіка на вміст алкоголю, він був тверезий“, — сказано в повідомленні.

За фактом загибелі дівчинки відкриті два кримінальні провадження, за статтями „умисне вбивство“ та „залишення в небезпеці“. Тіло дитини направили на судово-медичну експертизу.»

Взагалі за червень на водоймах країни загинули 234 людини. Із них 36 — діти.

Відпочинок на морі завжди потребує уваги і дотримання відповідних правил відпочинку на воді. Головне! Дітей ніколи не можна втрачати з поля зору під час купання в морі.

«Купаючись у морі, діти які не можуть плавати, діти до 6 років, діти які приїхали на море на відпочинок на короткий термін, для безпеки, мають купатися в місцях де завжди відчувається під ногами дно. На безпечній глибині!

Коли дитина втративши контроль в воді не відчуває під ногами дна, вона розгублюється і не завжди може вчасно почати кричати і кликати на допомогу. Малюків до трьох років взагалі не можна відпускати в самостійне плавання», — прокоментували у ДСНС.

Курорт Скадовськ повністю відповідає нормам безпеки відпочинку дітей на морі. Тут мілке і тепле море. Відсутні перепади температури. Немає високих хвиль та підводних течій.

Коментуючи сумну подію про загибель дитини у селі Залізний Порт Голопристанського району Херсонської області, скадовчани діляться емоціями та власними історіями про вплив курорту Скадовськ на здоров'я дітей.

Ольга Миронець-дегтяр Я мама ,бабуся і мої діти і онучка виросли на цьому морі! Радію ,що здорові! І більше нічого для щастя мені не треба!
В 1980 я сама приїхала ,іще дитиною ,сюди із страшним діагнозом щодо дихальних та простудних захворювань, які дали тяжке ускладнення на серце! Мене готували до операції! Простий лікар ,однієї із районних лікарень, просто порадив батькам зміними місце проживання і бажано ближче до моря!
Дякую батькам -вони проміняли карьеру ,посади(тато був директором радгоспу, ,,мама завучем )на наше з братом Здоров'я !!!

Анатолий Керекелица Сколько ещё необходимо сил, терпения,что бы доказать прежде всего скадовчанам, руководству района и города, руководителя области и государственным службам что детский курорт это как манна небесная для Украины. Его надо лелеять и развивать, любить и пропагандировать на всех уровнях, особенно среди детских врачей.

Юрий Новосадов И таких, по составу полезных свойств воды, вдуматься всего 4 на нашей планете))))

Nikolaeva Iryna Олю Василівно, я сама багато років не возила дітей в Скадовськ.
А цього року зрозуміла, наскільки це тепле і гарне море!
Тому підтримую .

Обирайте для відпочинку дітей правильні курорти . Скадовск — безпечний дитячий курорт. Будьте здорові.

Цитадель