Для кожного з нас головним є життя та здоров'я! Близьких людей.

Часто бувають випадки, коли людина спілкується з іншими людьми більше, ніж з рідними. Причиною цього можуть бути такі обставини: різні інтереси, віддалена робота, заздрість.

Історія про двох рідних братів. З дитинства старший брат не контактував з молодшим. Часто його ображав, особливо неприємними фразами та словами, вважаючи, що жартома. Наприклад, прийшовши додому з роботи, старший побачив, що молодший робить уроки і привітався з ним: «Привіт, кінь!». Малий відповів: «Сам кінь!». Старший брат схопив малого за шию і промовив: «Коли я с тобою вітаюся, ти повинен відповідати ІГОГО!». Таких неприємних ситуацій для молодшого брата було багато, але ще більше — повне ігнорування його старшим. Час минав. Брати росли. Старший одружився і в ті часи його батьки розлучилися. Молодший, у підлітковий вік, зв'язався з дурною компанією, з якої старший і не намагався його витягти. За результатами образу життя, який вів малий брат, батько вирішив, що хлопцю необхідно поїхати від своїх друзів на слжбу в армію. І син пішов служити.

Минув рік. Брати зустрілися на Дні народження молодшого. Старший побажав малому набратися розуму. Але молодший повернувся до минулого і безглуздо марнував свій час. Дорогоцінний час, бо життя дуже швидко минає. Старший успішно займався сімейним бізнесом, засуджуючи батька, що він обрав молоду жінку, а мати, що в неї завжди проблеми і немає грошей.

Час минав, молодший жив з матір'ю, а старший ні разу не завітав у гості до брата. Малий цікавився брата життям, вітав зі святами його та дружину. Але вони не відповідали на повідомлення.

Настав час, коли молодший брат переріс юнацькі дурнощі і почав жити самостійно. Плідно попрацювавши над собою він вів здоровий та правильний образ життя. Старший брат так і не дзвонив, не приїзджав у гості. Бо у нього був бізнес.

На ювілей старшого брата молодший надіслав повідомлення з написом: «З Днем народження!». І навіть не відповів, коли старший дзвонив із пропозицією відвідати його ювілей. На дні народження не було матері, батька, дідуся, брата та сестер.

Кожен обирає свій шлях. Одні обирають гроші. Інші — принципи! Тому в житті багато принципових людей є бідними, бо не бажають робити за гроші щось неприємне і робити «на неприємних» людей. І багато богатих, які проміняють навіть найближчих рідних на брудний папір. Але ми не повинні заздрити, нехай вони заздрять нам! В нас менше грошей, ніж у них, але більше моральних цінностей. Поважайте та цінуйте своїх рідних, бо вони у вас одні. І завжди любіть займатися лише добрими і корисними справами, навіть якщо це не прибутково!