В квітні після хвилі обурення, спровокованої намірами влади ввести абонплату за газ, влада здійснила тактичний відступ. Фактично вони зробили вигляд, що голос громади був почутий. Проте, ми всі серйозно не сприйняли заяви представників влади з приводу того, що абонплата вводитися не буде. І недаремно.

Влада відклала питання до більш сприятливого часу – коли рівень політичної активності суспільства перебуває на мінімальному рівні. Вже завтра 4 серпня НКРЕКП на чолі з менеджером «Рошен» Дмитром Вовком, який нікуди не подівся, розгляне проект відповідної постанови.

Крім того, станом на час написання тексту, сайт регулятора «лежить». Можливості вивчити матеріали чи дізнатися якісь деталі засідання можливості для пересічних громадян немає.

Чому акцентовано на тому, що голова комісії досі на місці? Тому, що він так само у квітні розповідав, що президент уже його звільнив, а разом з ним й інших членів комісії:

https://dt.ua/POLITICS/glava-nkrekp-vovk-rozpoviv-pro-rishennya-poroshenka-zvilniti-yogo-samogo-ta-ves-sklad-komisiyi-239493_.html

Ми також акцентували увагу на тому, що це звільнення фактично з відтермінуванням і Вовк з колегами ще довгий час будуть виконувати свої обов'язки.

Коли під тиском громади впровадження абонплату відтермінували, ми так само наголошували на тому, що це обман. Постанова про абонплату не була скасована чи зупинена. Просто її впровадження в дію фактично перенесли. Тепер до цього питання повертаються, користуючись тим, що українці зараз не так гостро відчувають цю проблему: сезонний чинник, втома, відпочинок перед стартом нового політичного сезону.

Скандальне рішення про абонплату має бути не просто відтерміноване чи «призупинене». Його має бути скасовано повністю. Крім того, ставленика олігархів Дмитра Вовка потрібно з звільнити з посади голови НКРЕКП. Має бути запроваджено прозорий конкурс на посаду голови й членів регуляторного органу. Влада кулуарно призначає на посади керівників регуляторних органів ручних людей. Поки існує такий стан речей, в Україні ніколи не буде справедливих тарифів.