Сьогодні довелося побачити як порохоботське шапіто мусило зіткнутися із суворими реаліями життя. Коли Барна і компанія (ага, саме той, який мацав Яценюка за геніталії) прийшли під КСУ порохоботська братія почала кидатися за озвучку акції інших організацій, які тем теж зібралися.

Але це не головне. Хотів би розповісти про інше. Почнемо з того, що «зупиняти реванш» (нагадаю, що всі зібралися проти визнання неконституційним закону про люстрацію) прийшли люди, які всі 5 років президентства Порошенка розколювати суспільство, виправдовували віденський олігархічний договорняк, покривали свинарчуків та подібні радощі президентского життя. Звісно, не можна було цього не зауважити. І у відповідь на таке зауваження, як це і притаманно цій братії, вона почала кидатися на націоналістів. А ще зривати плакати із зображенням Свинарчуків та Медведчука (як незручно).

Ця братія роками надавала медіа супровід Поришенку, який на кожному кроці розповідав про реформу правосуддя. Але чогось ця реформа не торкнулася КСУ, який виявися напевне недоторканим і зберіг свій привілейований статус. Суд, який отримував вказівки за телефонним правом від нього. І тепер його люди прийшли під цей суд щось вимагати. Верх лицемірства і важка форма шизофренії.

Так от у відповідь на зауваження про це, порохоботи з піною біля рота викрикували щось там про брехунів. Було смішно спостерігати за обличчями цих людей у відповідь на питання: чи є брехнею членство Порошенка в СДПУ Медведчука, заснуванням ним з іншими ригами Партії регіонів, участь в корупційному скандалі будучи секретарем РНБО, займання посади міністра в уряді Азарова, лобіювання в суспільстві правильності Харківських угод, Віденська змова ну і все решта. Бачили б ви ці перекошені обличчя. Все це для них брехня.

Вони жили в своїй віртуальній реальності, але коли вийшли на вулицю і почули неприємні речі, виявилися до цього не готовими.

Найгірше те, що з Порошенка зараз ліплять націоналіста, яким він не є. Сама вже постановка питання таким чином паплюжить націоналізм як ідеологію. До речі, щодо цієї теми, можете заглянути у відео блог:

Знаково про це висловився філософ Сергій Дацюк:

«Ще одна згубна річ порохоботів полягає у тому, що вони руйнують націоналізм. Я завжди критикував націоналізм і націоналістів за інтелектофобію і спрощення, але я завжди поважав націоналістів за витриманість їх переконань, незламну волю, за жертовність щодо своїх ідеалів. Для порохоботів посилання на націю та патріотизм є таким же інструментальним прийомом, як апеляція до держави та економіки. Пастка порохоботів для націоналізму у тому, що своїм моральним релятивізмом і олігархо-корупційною інструментальністю вони руйнують саму основу ідеалів націоналізму – віру у сакральність нації як спільності. Захищаючи олігархів та корупцію, покриваючи мародерство, розколюючи суспільство, порохоботи руйнують політичну націю, спричиняючи внутрішню кризу націоналізму. Говорячи про порохоботів, потрібно відмовитися від терміну „націоналісти“, вживаючи термін „націонал-патріоти“.

Порохоботи руйнують не лише націоналізм. Вони руйнують все, до чого торкаються. І при цьому вони захищають олігархічну систему управління державою та, як би це парадоксально не звучало, „право“ декого безкарно займатися корупцією. А зривання плакатів зі свинарчуками — це просто симптом, зовнішнє вираження таких поривань.